Murdoch ontslaat zijn PR-mannetje

De PR verzorgen van Rupert Murdoch is waarschijnlijk de meest onmogelijke baan ter wereld. In zijn column op Newser geeft Michael Wolff de volgende functie-omschrijving: "Neem een van de minst sympathieke mensen ter wereld – koud, vijandig, gemeen, oud, bijna pathologisch opportunistisch en fundamenteel ongeïnteresseerd in wat wie dan ook van hem vindt – en ren achter hem aan en zorg ervoor dat hij niets zegt dat koud, vijandig, gemeen of pathologisch opportunistisch is en dat in de krant kan komen. O ja, en terwijl je dat doet, word je zelf op een koude, vijandige en gemene manier behandeld."
Wolff is duidelijk geen vriend van de mediamagnaat. Vorig jaar schreef hij een ongeautoriseerde biografie over de hoogbejaarde miljardair, onder de tielThe Man Who Owns the News: Inside the Secret World of Rupert Murdoch. Nu schrijft hij een bijzonder grappige column over het gedwongen vertrek van Murdochs PR-mannetje, ‘die me gesmeekt heeft hem geen PR-mannetje meer te noemen’.
Het PR-mannetje Gary Ginsberg dacht dat hij de duivel kon temmen, maar het bleek vergeefse hoop: hij is ontslagen. Volgens Wolff heeft dat alles te maken met het eerdere vertrek van Peter Chernin, de nummer twee van News Corp. Ginsberg en Chernin waren de enige Democraten in de bedrijfstop en konden alleen overleven door bij elkaar steun te zoeken.
Ginsberg en Chernin hadden een gezamenlijke vijand binnen het concern: Roger Ailes, de baas van de zeer conservatieve televisiezender Fox. En laat Fox nu net het enige bedrijfsonderdeel zijn van het Murdoch-concern dat de economische crisis glansrijk doorstaat. Daarmee was het lot van Ginsberg bezegeld.

Bron(nen):   Newser