Wat is er met Sade gebeurd?

In de Britse muziekwereld is er nooit een zangeres geweest die meer succes had dan Sade. En toch verdween ze na haar successen van de aardbodem, zo leek het wel - en dat is niet zelden een veeg teken. Nog niet zo lang geleden schreven we over het smartelijke leven van Boy George, een van de grootste zangers ooit en nu volstrekt aan lager wal.
Sade ('Smooth Operator') wordt door haar omgeving ook wel Howie genoemd, verwijzend naar de legendarische Howard Hughes die voor de buitenwereld zo goed als onvindbaar was. Al 14 jaar lang was ze nagenoeg verdampt, maar vandaag schrijft The Sunday Times hoe het haar is vergaan, want dezer dagen verschijnt eindelijk - na 10 jaar - weer een nieuw album van haar hand, Soldier of Love.
De krant heeft een interessant gesprek met haar over artistieke pretenties, over roem en over de eeuwige strijd met journalisten die er niet in berusten als je niet wenst prijs te geven hoe jij je leven leidt. 
Ja, dat laatste is eigenlijk niet te geloven; iemand is beroemd, wenst niet mee te doen met de ongeschreven mediaregels ('VERTEL ONS ALLES') en staat vervolgens bloot aan de meest verschrikkelijke sancties. 
Sade verkocht 50 miljoen albums, is een grote ster en probeert een min of meer normaal leven te leiden En zoiets schijnt werkelijk een reusachtige opgave te zijn.

Bron(nen):   The Sunday Times