Hoe Anne Frank verkering kreeg

Een Britse romanschrijfster schreef een boek waarin gefantaseerd wordt hoe het romantische leven van Anne Frank er moet hebben uitgezien. Terwijl Anne tijdens de oorlogsjaren in het Achterhuis verborgen zit op de Prinsengracht, ontstaat er iets moois met Peter, haar buurjongen. Beiden beleven intieme momenten, al is op het laatst een seksscene uit het boek verwijderd.
Auteur is Sharon Dogar, gespecialiseerd in romans voor tieners. De familie-Frank heeft ontzet gereageerd op de aanstaande verschijning van dit boek. 
Een overlevende van de oorlog, Buddy Elias - 84 jaar, speelde met Anne Frank toen beiden jong waren. Hij laat The Sunday Times vanuit Zwitserland weten dat hij de beschreven gebeurtenissen weinig waarachtig vindt. 
In het voorwoord van Annexed, zo luidt de titel, schrijft Dogar dat ze een fantasieverhaal schreef, maar wel gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Ze heeft de Dagboeken van Anne Frank keer op keer gelezen en is ervan overtuigd dat Anne net als andere meisjes van haar leeftijd in de greep van haar hormonen moet zijn geweest. In het boek is Peter de ik-persoon die in dagboekvorm vertelt wat hen beiden is overkomen.
Het boek zal later dit jaar verschijnen, 350 pagina's dik. Benieuwd welke Nederlandse uitgever zich hieraan gaat wagen. 

Bron(nen):   The Sunday Times