De gadgets van 2012

Ondanks de crisis verloopt de verkoop van tablets boven verwachting en is er geen reden om aan te nemen dat dit zal afnemen in 2012. Daarnaast zullen er in 2012 natuurlijk nog een hoop andere gadgets worden uitgebracht. Hieronder 5 gadgets die we dit jaar hoogstwaarschijnlijk kunnen verwachten.

 1. Tablets
  Zoals al aangegeven groeit de tablet markt sterk en daarom zijn er verschillende fabrikanten die willen profiteren van het succes. Op het moment is het grootste gedeelte van de tablet markt nog in handen van Apple. De verwachting is dat dit langzaam zal afnemen in 2012 doordat er steeds meer soorten tablets op de markt zullen komen van andere fabrikanten. Waarbij vooral de Google Tablet eruit steekt en wel eens een groot succes kan worden.
 2. Televisies
  Er gaan al jarenlang geruchten de wereld rond over een Apple of Google televisie. Het is dan ook niet met zekerheid te zeggen of we deze in 2012 kunnen verwachten. De verwachting is echter dat in 2012 de markt voor televisies met internet sterk gaat groeien en dat hierbij een grote concurrentiestrijd zal uitbarsten, aangezien fabrikanten van elektronica, internet, televisie en telecom zich allemaal op dezelfde markt zullen begeven. De kans dat Apple en Google zich mengen in deze strijd is zeker aanwezig. Uiteindelijk zal dit wel eens kunnen leiden tot een hoop concurrenten die met elkaar in zee gaan om een betere positie in de grote nieuwe markt te bemachtigen.
 3. Smartphones
  Bij de smartphones verandert er op zich niet veel. Fabrikanten zullen blijven zoeken naar meer functies voor minder geld. Denk hierbij aan betere processoren, betere aanraakschermen en batterijen die langer meegaan. Het zal ook het jaar van de waarheid zijn voor Blackberry en Nokia.
 4. De Ultrabook
  Afgelopen jaar werden de computerfabrikanten totaal uit de markt gespeeld door de tablets en 2012 moet dan ook het jaar worden voor een comeback. Dit gaan ze doen met een de zogenaamde Ultrabook. De Ultrabooks zijn eigenlijk wat de notebooks hoorden te zijn. Een lichte, dunne en krachtige draagbare computer. Met ook nog eens een lange batterijduur en een snelle opstarttijd.
 5. Gameconsoles
  De huidige Xbox 360 is alweer 7 jaar oud en dit zou wel eens kunnen betekenen dat Microsoft dit jaar met een nieuwe versie komt. De naam Xbox 720 is al meerdere keren gevallen. Meer duidelijkheid over de nieuwe Xbox kunnen we in 2012 in ieder geval verwachten. Als Microsoft met een nieuwe console komt, kan de grote concurrent Sony natuurlijk niet achterblijven, de nieuwe Playstation zit er dus ook aan te komen. Overigens komt Sony dit voorjaar al met een nieuwe draagbare gameconsole, de Playstation Vita. Verder hebben we nog Nintendo die al heeft aangekondigd dat de Wii U-console in 2012 zal uitkomen.

Bron(nen):   De Tijd      

12 Reacties Doe mee met de discussie →