Dit zijn de tien populairste Instagram-berichten ooit

Een foto van een ei is momenteel verreweg het populairste Instagram-bericht ooit. In nog geen tien dagen tijd drukte bijna veertig miljoen mensen op de like-knop van het fotoplatform. Voor een plaatje van een ei dus.

Niemand weet wie er achter de foto zit. Onder de accountnaam @world_record_egg probeerden de bedenkers bewust een wereldrecord te behalen. In een exclusief interview met The Independent stelt de anonieme plaatser van het bericht dat hij uit Londen komt en de foto in een opwelling plaatste.

Wie, of welk bedrijf, het ook is, degene bevindt zich nu in een rijtje beroemdheden als Kylie Jenner en Justin Bieber, maar staat fier bovenaan. Hoe lang dat duurt is de vraag. Instagram wordt met de dag populairder. Alle records dateren dan ook van 2018.

Opvallend aan de top 10 van meest gelikete berichten? Kylie Jenner staat er maar liefst vier keer in. De 21-jarige realityster, bekend van de serie Keeping Up with the Kardashians, heeft dan ook 124 miljoen volgers. Een willekeurige foto van haar hoofd wordt met gemak zes miljoen keer geliket.

Infographic: Picture of an Egg Becomes Most Liked on Instagram | Statista

Bron(nen):   Statista