Postcode Loterij Miljoenenjacht: een foutje van 460.000 euro

Media
door Admin
maandag, 29 november 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In Postcode Loterij Miljoenenjacht (RTL4, zondagavond half tien) kunnen iedere week gruwelijk grote geldprijzen gewonnen worden. Kandidaten spelen om koffers met bedragen tussen de 1 cent en vijf miljoen euro. De show biedt daarbij een ontluisterende kijk op de menselijke gretigheid. Wanneer de situatie precair wordt en er door de 'bank' inmiddels een aardig bedrag geboden is, krijgen sommige spelers dollartekens in hun ogen en spelen door totdat ze met lege handen komen te staan. 
Presentatrice Linda de Mol (zelf multimiljonaire) speelt het spel subtiel. Bij een bod van 69.000 euro doet ze uitspraken als 'Is niet onaardig.' De kandidaat wordt vaak in de verleiding gebracht toch nog een ronde verder te spelen, waarbij hij 'maar' drie koffers hoeft open te maken en maar 'ongeveer tien procent' kans heeft de koffer van 5 miljoen te verpatsen. Over de keuze van de koffers, die volledig willekeurig (want blind) geschiedt, wordt minutenlang gesoebat.
In de uitzending van 21 november was een kandidaat zo verstandig (of gelukkig) om een bod van 460.000 te accepteren. De spelshow is zo opgezet dat een onwetende 'thuiswinnaar' hetzelfde bedrag wint. Winston Gerschtanowitz zoekt deze winnaar vervolgens live in de uitzending op om de prijs uit te reiken. Het komt regelmatig voor dat Winston eerst over een oprijlaan en langs stallen en een goedgevulde garage moet lopen om bij de bewoners te kunnen aanbellen. Op 21 november trof hij een aardige, oudere man in een bescheiden woning die enthousiast vertelde over het koor waarin hij zong. Dat hij 460.000 euro had gewonnen, leek niet zo'n indruk te maken, hij was vooral blij dat zijn vrouw zojuist terug was uit het ziekenhuis.
Dit verhaal kreeg in de uitzending van afgelopen zondag een verbijsterend vervolg. Aan het begin van de show maakte Linda bekend dat er door de makers een foutje was gemaakt bij de trekking van de thuiswinnaar. Winston bleek naar het verkeerde adres te zijn gestuurd. Linda voegde er meteen aan toe: 'Meneer Gerritsen mag zijn geld houden.' Veel anders had de Postcode Loterij ook niet kunnen beslissen.
Vervolgens wordt er een mevrouw het podium opgetrokken, die overduidelijk van niets weet. 'Dit is de rechthebbende.' De dame in kwestie krijgt vervolgens zonder enige voorbereiding de cheque in haar handen gedrukt en valt bijna flauw van de schrik.
Klik op de link om dit dure foutje, dat meteen in de eerste minuten hardhandig wordt weggepoetst, te aanschouwen.
Bron(nen): Miljoenenjacht