Top-20 USA-conservatieven

Media
door Adminzaterdag, 16 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Onze oproep om een top-10 samen te stellen van vaderlandse conservatieven heeft niet tot veel resultaat geleid, zie de eerste link. Aanleiding was een ranglijst in The Daily Telegraph van de 100 meest toonaangevende conservatieven in de Verenigde Staten.
Wij nog geen 10, zij wel 100. Vandaag biedt de Londense krant het sluitstuk, de nummers 20 tot 1. Grote namen passeren met uiteraard menig politicus: Mike Huckabee (20), Newt Gingrich (19), John McCain (16) en de voormalige president George W. Bush (12). In de top de grote kanonnen: Glenn Beck, presentator van Fox News (6), Robert Gates, de huidige (!) minister van Defensie (5), Sarah Palin (4), de onvolprezen Matt Drudge van de gelijknamige website (3), Rush Limbaugh, 'the king of conservative talk radio' (2) en hoe kan het anders op 1: Dick Cheney, de voormalige vice-president die Barack Obama te vuur en te zwaard belaagt met zijn vele ideeen hoe het land beter bestuurd kan worden.
Al met al een zeer interessant project van The Daily Telegraph met 100 korte en spitse profiles van de uitverkoren conservatieve geesten.