Indrukwekkend: Dit is de allermooiste natuurfoto van het jaar

Voor natuurfotografen is het de belangrijkste prijs van het jaar, die van Wildlife Photographer of the Year. Het is een prijs die voor de 55ste keer wordt uitgereikt door het Natural History Museum in Londen. Winnaar van dit jaar is de Chinese Yongqing Bao met zijn foto getiteld The Moment.

De foto is genomen in Qinghai op een hoogvlakte in Tibet. Op de afbeelding is te zien hoe een Tibetaanse vos een marmot laat schrikken. Het is een krachtig beeld vol humor en horror. Het laat het drama en de intensiteit van de natuur zien.

Directeur van het Natural History Museum Sir Michael Dixon reageert: "Deze indrukwekkende foto legt de ultieme uitdaging van de natuur vast, de strijd om te overleven. Het gebied waar de foto is genomen, vaak de 'derde pool' genoemd vanwege de enorme hoeveelheid water die wordt vastgehouden door het ijs, wordt ernstig bedreigd door de opwarming van de aarde. In een tijd waarin kostbare leefgebieden verloren dreigen te gaan door klimaatverandering, laat dit fascinerende moment zien wat we moeten beschermen."

Aan de fotografiewedstrijd deden dit jaar 48.000 foto's mee uit meer dan honderd landen. Hieronder naast de winnaar een greep uit de foto's die net niet wonnen, maar die nog altijd prachtig zijn.

© Yongqing Bao - Wildlife Photographer of the Year - Winner
© Alejandro Prieto - Wildlife Photographer of the Year
© Audun Rikardsen - Wildlife Photographer of the Year
© Cruz Erdmann - Wildlife Photographer of the Year - Winnaar bij de jeugd
© Ingo Arndt - Wildlife Photographer of the Year
© Stefan Christmann - Wildlife Photographer of the Year
© Jérémie Villet - Wildlife Photographer of the Year
© Riccardo Marchegiani - Wildlife Photographer of the Year
© Manuel Plaickner - Wildlife Photographer of the Year
© Shangzhen Fan - Wildlife Photographer of the Year
© David Doubilet - Wildlife Photographer of the Year

Bron(nen):   Wildlife Photographer of the Year