Dit zijn de trucjes van restaurants om je meer te laten betalen

Economie
maandag, 29 april 2024 om 9:39
bijgewerkt om maandag, 29 april 2024 om 10:13
anp 443593404
Het is over het algemeen fijn toeven in de horeca, maar de gerechten zijn de afgelopen jaren flink in prijs gestegen. Mogelijk wil je dus iets meer op de kleintjes letten. Trap niet in onderstaande trucjes om je meer te laten betalen.
Volgorde menukaart
Meestal gaan de gerechten van goedkoop naar duur. De laatste en dus duurste gerechten onthoud je beter. Het maakt de kans dus groter dat je daarvoor kiest.
Eén heel dure optie
Op de meeste menukaarten staat er minstens één heel duur gerecht of hele dure fles wijn. De overige opties lijken dan goedkoper. Als je dan het een na duurste gerecht neemt, heb je voor je gevoel een prijsbewuste keus gemaakt.
Omschrijving
Ook in de omschrijving van een gerecht word je een bepaalde richting in geduwd. Grofweg zou je kunnen zeggen: hoe uitgebreider de omschrijving hoe aantrekkelijker het voor jou klinkt. Kip met saus klinkt heel anders dan een langzaam gegaarde kippendij met een jus van pastis en anijszaad.
Portiegrootte
Soms kun je kiezen tussen een grote en een kleine portie. Vaak is de kleine portie voldoende, maar kies je de grote omdat je denkt dat dat hoort als hoofdgerecht of omdat je niet te weinig wilt krijgen.