De winter is nog niet voorbij: dit weekend wordt het -10

Je hoopte wellicht dat het over was met die winter. Nog een dikke week en de meteorologische lente breekt aan, dacht je hoopvol. Maar helaas, koning winter geeft nog niet op. Dit weekend wordt het mogelijk -10 graden.

Deze week blijft het nog een graad of vijf, maar in het weekend koelt het verder af. “Zaterdagochtend is -10 graden mogelijk. Maar dat ligt ook aan hoeveel bewolking er is en hoeveel wind er staat”, vertelt weervrouw Diana Woei in het AD. “Voor de maandagochtend hebben we -7 graden staan, maar aan de grond kan het nog kouder worden. Bovendien steekt een stevige oosten tot noordoostenwind op. Deze maakt het voor het gevoel nog kouder. Wel schijnt overdag op veel plaatsen de zon vaak.”

Ook volgende week blijft het koud. Grote kans dus dat er weer kan worden geschaatst. In het oosten van het land wordt een ijslaag van 4 tot 7 of 8 centimeter verwacht. “Toch wel een aardig ijsvloertje”, aldus Woei. “In het oosten vriest het het hardst. In het westen kan er ook minimaal 2 centimeter met een uitstoot van 4 centimeter komen te liggen.”

Bron(nen):   AD