Slavernij is volgens islam oke

Op het wereldwijde web vonden we een artikel dat weliswaar al een tijd geleden is verschenen, maar dat in zekere zin toch curieus is. 
Op Frontpage Magazine staat een interview met Bill Warner, een Amerikaan die als directeur van het Center for the Study of Political Islam (CSPI) een van de oudste wereldgodsdiensten nogal kritisch bejegent. Het onderwerp is islam en slavernij. 
Volgens Warner is slavernij een wezenlijk bestanddeel van de islam. Nergens in de heilige geschriften – als de term valt – wordt ook maar een keer afwijzend over slavernij gesproken. Sterker nog, het houden van slaven leek wel een deugd. 
Ten tijde van Mohammed diende een slaaf slechts te worden bevrijd als hij zich bekeerde tot de islam. Van de ene slavernij naar de andere, zegt Warner… Overigens was het leven van de profeet bezaaid met slaven. Toen zijn moeder stierf, werd hij verzorgd door een slaaf en zijn eerste vrouw hield eveneens slaven. 
Toen Mohammed zijn zendingsarbeid begon en op zijn rooftochten de wijde wereld introk, werden slaven gemarteld om informatie te verkrijgen van vijandelijke eenheden. Na een nieuwe overwinning in de heilige strijd werden mannelijke tegenstanders dikwijls vermoord en hun vrouwen als slaven verkocht. 
Zeker, dit is allemaal erg lang geleden maar volgens Warner is op deze manier wel de toon gezet. En ontstond een doctrine waarbij horigheid en vernedering van de ander volstrekt normaal worden gevonden – met verstrekkende gevolgen die voortbestaan tot de dag van vandaag, denk aan de positie van de vrouw.

Bron(nen):   Frontpage Magazine