Rechterlijke stemmingmakerij tegen JPB

Jan Peter Balkenende moet blijkbaar al voor de verkiezingen gevloerd worden. 
Aan alle kanten wordt er in de media aan zijn gezag geknaagd, waarbij NRC Handelsblad vanavond wel heel huichelachtig in de bus blaast. Op de opiniepagina staat een stuk van Peter Ingelse, met als onderschrift dat hij vicepresident bij het gerechtshof van Amsterdam is, maar het stuk op persoonlijke titel als kiesgerechtigd burger van Nederland heeft geschreven. Ja, ja, een willekeurige burger, daarom heeft het deftige avondblad dit stuk geplaatst.
Volgens Ingelse misbruikt Balkenende de kieswet, omdat hij gezegd heeft alleen nog terug te willen komen als minister-president en geen zitting wil nemen in de Tweede Kamer. 
Wat had Ingelse dan gedacht? Dat JPB na een verkiezingsnederlaag het premierschap moet afstaan en daarna braaf in de Kamerbankjes gaat zitten? Kom kom, wat een onzin. JPB heeft gewoon gezegd wat iedere burger kan weten, maar Ingelse - nogmaals, nu niet als vicepresident van het Amsterdamse gerechtshof, maar als kiesgerechtigd burger van Nederland - vindt dat Balkenende 'als een dief is die eerlijk zegt dat hij gaat stelen.' Wat een stemmingmakerij, en dat van een rechter die zijn onpartijdigheid in een opiniestuk blijkbaar even 'uit' kan zetten.
Geef de kiesgerechtigde burgers van Nederland toch gewoon een kans om op 9 juni hun oordeel over acht jaar Balkenende te geven. Daarvoor moet hij gewoon - zoals het een zittende premier betaamt - lijsttrekker van zijn partij zijn. Als dat misbruik van de kieswet is, heeft Ingelse hele vreemde ideeën over de kieswet.

Bron(nen):   NRC Handelsblad