Het verminderen van hooikoorts

Partnerposting
vrijdag, 09 juli 2021 om 9:47
pexels photo 6537039
De pollen hangen weer in de lucht. De echte piek van het hooikoortsseizoen ligt namelijk tussen mei en juni, als de grassen bloeien. Naar schatting heeft 20 procent van de Nederlanders last van hooikoorts. Als je allergisch bent voor de pollen kunnen de klachten erg divers zijn. Denk hierbij voornamelijk aan neus, oog, mond, keel, long en huidklachten en dit gaat samen gepaard met vermoeidheid. Niets is zo vervelend als een loopneus, tranende en rode ogen door hooikoorts! Genezen van hooikoorts kun je helaas niet, maar er bestaan wel mogelijkheden om hooikoorts klachten te verminderen.
Het weer
De grootste invloed op het hooikoorts seizoen is wel het weer. Afhankelijk van de start van de lente je zo maar eens een aantal maanden last hebben van verschillende pollen. Vaak zorgen grassoorten voor de ergste hooikoortsreacties. Deze beginnen rond de maand mei en juni hun pollen te verspreiden. Wanneer er in deze periode regelmatig regen valt kan dit gemakkelijk de pollen uit de lucht wassen en je klachten beperken. Helaas is hopen op regen niet de beste methode om je allergieën te verminderen. Eén goede zonnige dag kan namelijk al direct de symptomen doen oplaaien.
Grassen
Mensen die last hebben van graspollen zijn beperkt in hun bewegingsvrijheid. Dit is vooral vervelend bij jonge kinderen die vrijuit willen spelen in de tuin. Als je wel wil genieten van een mooi speelveldje, zonder de nadelen van hooikoorts is kunstgras een ideale oplossing. Een voordeel van kunstgras is dat het helpt bij het verminderen van hooikoorts klachten. Het is dus niet zo dat je hooikoorts overgaat, maar voor mensen die last hebben van een allergie door grassen, kan kunstgras zeker verlichting van de klachten geven. Hierdoor is kunstgras het overwegen waard!
Pollenvrij
Een pollenvrij huis is erg belangrijk als je hooikoorts hebt. Zo voorkom je dat je zowel binnen als buitenshuis hooikoorts klachten oploopt. Wat je kunt doen om je huis pollenvrij te houden is het dichthouden van zoveel mogelijk ramen en deuren. Zo kunnen de pollen simpelweg niet binnen komen. Als dit nou niet haalbaar is omdat je ook nog frisse lucht in je huis wilt hebben bestaat er nog een ander alternatief. Dit is het aanschaffen van een luchtreiniger. Het filter van de luchtreiniger filtert de pollen en stuifmeel die hooikoorts veroorzaken. Deze stoffen blijven dan vervolgens ook gelijk in het filter vastzitten. Wat je als laatste nog kunt doen is het frequent wassen van je lakens en gordijnen, hier verzamelen de pollen zich namelijk het snelst binnenin je huis.