PVV van Wilders nu groter dan VVD en PvdA

Wie na 12 september dacht van de PVV af te zijn heeft het mis. Ja, de partij van Geert Wilders deed het toen slecht, maar de PVV (24 zetels in peiling, 15 in de Kamer) is helemaal terug en is nu zelfs groter dan regeringspartijen PvdA (23) en VVD (22), aldus de peiling van Maurice de Hond. PvdA (-15) en VVD (-19) hebben in de peiling nog slechts 45 zetels (79 in de Kamer). Een ongekend verlies voor een kersverse regeringscoalitie. De euforie rond het beginnende kabinet is nu echt verdampt. Het prestige van de twee architecten van het kabinet - Mark Rutte en Diederik Samsom - is weer gedaald. Rutte krijgt ook van zijn eigen achterban amper een zes. Een nieuwe variant op de zesmin-cultuur? Onder alle kiezers scoort Rutte nog maar een 4.5. Dat is zelfs lager dan de 4.6 van nieuwkomer Henk Krol (50plus). De partij van Krol blijft stabiel op acht zetels (nu 2 in de Kamer). Ook D66 en SP staan dik op winst. GroenLinks blijft een zorgenkindje:  Alle partijen profiteren van het megaverlies van PvdA en VVD, met 1 uitzondering: GroenLinks dat op min 1 staat.    

Bron(nen):   Peil.nl      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Nee vooral op de PVV stemmen.. die doen het vast beter. Je bent echt niet goed in je bovenkamer als je op die lui stemt. Laat het kabinet eerst maar eens 4 jaar vol maken dan zien we wel verder. Tussentijdse peilingen zeggen niet zoveel..

  • wezijnniethetzelfde

   misschien is het een idee om bij peilingen in het voorwoord te schrijven welke groepen de peilers, waar ze wonen etc,van de ” maatschappij” !!!!!! zijn. In de “verre” toekomst misschien met namen erbij. Openheid., dan wordt de ” alleenstaande” onderzoeker zoals bovengenoemde ook eens gecontroleerd.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
 2. massimoq

  Onze eigen Gouden Dageraad is alleen virtueel van betekenis. Als het erop aankomt, gelooft geen zinnig mens dat onze economie en onze pensioenen veilig zijn in handen van minister Wilders en zijn veertig slaven, om over de rest van alle maatschappelijke problemen maar te zwijgen. In zo’n enquête scoor je natuurlijk lekker met de slagzin ‘geen gezeik, iedereen rijk’, maar deep down inside weet iedereen dat dat never nooit waargemaakt gaat worden. Bij de volgende verkiezingen is de ministers beste-stuurlui-staan-aan-walpartijtje weer terug bij af. Waarom is het de afgelopen twee jaar, met de minister aan de touwtjes, eigenlijk alleen maar slechter gegaan op alle fronten? Veel mooie praatjes van minister Wilders, maar geen enkel resultaat.

 3. wezijnniethetzelfde

  De PVV was gedoog-partner, in de “rampzalige” regering hiervoor. De heer de Hond voorspelde toen ook al regelmatig dat de PVV de grootste was, wat overigens vaak onjuist ( ook bij andere partijen ) was. Nu is Wilders weer in een andere positie en mag hij zijn rabiate onthechte onzin weer uiten. Er spelen vele andere vooral “eigen ik” en grote ondernemers belangen , zoals bij Wilders, de Hond, Rutte, Samson, Brinkman, van Boxtel etc. etc., waar we in het heden nog geen “nzicht” in hebben. Komt wel, rustig wachten als een PAD.

 4. malky

  nog maar 4 jaar eurojuichen, nivelleren en belastingverhogen te gaan.

 5. Harrie Vangangelt

  Heet dat nu partij kiezen, Vind het echt triest dat de kiezer zo opportunistisch zijn keuze maakt. Blijkt dus dat het gewoon niet om een gedachtegoed gaat. GL; Echt jammer. Ik mis Sap nog steeds, maar het zei zo. Kunnen nu misschien maar beter samen gaan met 50plus, Dat is toch ook hun nieuwe doelgroep.

 6. Point

  Op naar kabinet Wilders 1. Helaas hebben de meeste kiezer het geheugen van een pinda en stemmen ze toch weer op op hun vertrouwde partij zoals de VVD en de PvdA enz. Gelukkig maar, gezien onderstaande reacties.

Reacties niet toegestaan