Mark Rutte schaterlachend te zien in anti-Trumpvideo van Joe Biden

"De wereld lacht Trump uit," dat is de boodschap van een campagnevideo van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. In het korte promofilmpje zitten beelden van een lachende Mark Rutte.

Voor de video is het clipje gebruikt waarin wereldleiders Justin Trudeau, Emmanuel Macron, Boris Johnson en Mark Rutte lachen om een uitgelopen persconferentie van Trump eerder deze week op de NAVO-top in Londen. "De wereld lacht Trump uit. Ze zien hem zoals hij werkelijk is: gevaarlijk incompetent, corrupt en niet in staat tot wereldleiderschap," klinkt het.

De video, die inmiddels het hele internet over gaat, zit vol gênante momenten voor de Amerikaanse president. Zo is te zien hoe de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Macron hun best doen om niet in lachen uit te barsten na weer een belachelijke uitspraak van Trump.

Ook is de beschamende toespraak van de president te zien tijdens de algemene vergadering van de VN vorig jaar. Daar zei hij dat zijn beleid 'het beste beleid ooit' is, zoals hij normaal gesproken doet bij bijeenkomsten met aanhangers. De zaal begint hard te lachen en de president weet duidelijk niet hoe hij moet reageren.

Het gestuntel van Trump wordt haarscherp afgewisseld met beelden van de serieuze staatsman Biden, die overigens bij de volgende verkiezingen 78 jaar is.

Het filmpje is op Twitter al bijna 11 miljoen keer bekeken.