Beppe Grillo is gevaarlijker dan een grappige underdog

Als je Beppe Grillo een grappige underdog vindt zou je je erg kunnen vergissen. Vandaag en morgen beslist Italië over zijn toekomst en daarmee ook een beetje over de onze. Het leek een paar weken geleden wel bijna zeker dat links zou winnen, ook al omdat het verkiezingssysteem de partij die nipt wint een groter aantal zetels geeft. Maar die voorspellingen zijn waardeloos geworden sinds Berlusconi zijn fabelachtige talent om campagne te voeren in de strijd wierp, en sinds komiek Beppe Grillo steeds populairder werd. Hij zou wel eens onmisbaar kunnen zijn, voor links en voor rechts, om tot een regering te komen. En dan zal blijken dat Grillo geen echt goede grap is. Hij is bijna letterlijk de Tegenpartij. Tegen belasting, tegen Europa, tegen de machthebbers, tegen teveel buitenlanders, tegen van alles. Als fenomeen heeft hij veel sympathie, maar wacht maar tot hij macht krijgt.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het LPF-scenario is ook mogelijk voor Beppe Grillo. Dat straks blijkt dat z’n hele partij vol zit met gelukszoekers en mafkezen en waar geen functionerende partij van te maken is.

 2. knier

  Oh ja in NL moet weer eens verkondigd worden dat Italië door Berlusconi maar nog veel liever door Links gered moet worden van de ondergang, die Grillo ontegenzeggelijk zal veroorzaken.
  Alles wat anders is als de gevestigde orde deugt niet en moet door vooral links hoernalisten volk afgemaakt worden,want die weten wat goed is voor het volk,remember Pim Fortuyn?
  Gelukkig hebben we internet tegenwoordig zodat de invloed van volkshitsende hoernalisten volk steeds minder wordt,dat heeft Grillo ook aardig in de gaten;jammer voor jullie maar je macht is aan het afbrokkelen!

 3. malky

  verkiezingen in 1 van de europese vazalstaten, leuk hoor.

 4. John

  Ach Beppe is in Friesland de benaming voor opoe, met zijn haar doet Grillo al zijn best op de grijze permanentkoppies te lijken. Ik maak me nog niet druk, Berlusconi is gevaarlijker, die heeft (veel) geld en de mafia achter zich. Oh ja, Kniertje was ook een opoe toch?

 5. zo maar iemand

  Ik hoop voor Italie dat er eindelijk eens een integere politicus de ontstane janboel opruimt en tegelijkertijd aan het volk denkt. Dat hoop ik ook voor Nederland trouwens.

Reacties niet toegestaan