Carla Bruni, diplomaat

Carla Bruni, Italiaanse van geboorte, zangeres, ex-model en vrouw van de Franse president arriveerde deze week in Burkino Fasso, een van de armste landen ter wereld. Het was haar eerste poging om als de vrouw van aan liefdadigheid te doen, een beproefd recept voor menige first lady.
Bruni liet weten dat ze zich meer wil inzetten voor de strijd tegen armoede, tuberculose en malaria, en dat zal haar reputatie in Frankrijk zeker goed doen.
Werd ze aanvankelijk met enige reserve bejegend, ondermeer vanwege haar luxe levensstijl en het feit dat ze elf weken na haar eerste ontmoeting met de president trouwde, terwijl Sarkozy toen nog maar drieënhalve maand van zijn vorige vrouw was gescheiden – tegenwoordig scoort ze goed in de polls en gaat het steeds minder over haar eerdere avonturen met Mick Jagger en Eric Clapton. Het feit dat ze zich in zekere zin terughoudend opstelt en zo Sarkozy alle gelegenheid geeft de hoofdrol op te eisen, is volgens een Franse pr-specialist bijzonder verstandig, aldus The New York Times.
Haar carrière als zangeres heeft ze op een lager pitje gezet en in Burkino Fasso ging Bruni met haar Prada handtas langs enkele centra waar jonge moeders met infectieziektes en kinderen met hiv worden behandeld. Bruni praatte niet veel, aldus de verslaggever ter plekke, maar wie de foto’s van dit bezoek heeft gezien, begrijpt wel waarom. De plaatjes zeggen genoeg.

Bron(nen):   The New York Times