Mogelijk gevaar door niet-opspoorbaar vloeibaar explosief

Het bericht is gelekt door Amerikaanse functionarissen naar televisiestation ABC. Het is dus geen vaststaand feit dat het echt zo is, maar volgens die gelekte berichten heeft een groep die hoort bij Al Qaida een nieuw terruerwapen ontwikkeld. Het zou gaan om een vloestof, die over de kleding van de beoogde terrorist wordt gesprenkeld. Met die kleding gaat de terrorist ongemerkt door de veiligheidscontroles en daarna laat hij of zij de kleding ontploffen op een plaats waar zoveel mogelijk dood en verderf wordt gezaaid.
Een lid van die groep is bommenspecialist Ibrahim al-Asiri.
Al-Asiri wordt gezien als de man achter de mislukte bomaanslag in een vliegtuig boven Detroit in 2009. De dader had een explosieve stof in zijn onderbroek. Een broer van al-Asiri kwam overleed in 2009 bij een explosie. Een bom die in zijn lichaam was geplaatst, ontplofte te vroeg. De bommenspecialist zou ook bij een groep van 25 terorristen horen die een aanslag voorbereidt in de Jemenitische stad Sanaa.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    Ik heb ook een explosief in mijn onderbroek. Anyway…vloeibaar explosief in een dun laagje zal niet veel spectakel opleveren. Vanaf een paar honderd milliliter wordt het gevaarlijk.

  2. hgmerckenbach

    Een onderschepte bom in een onderbroek, een andere die te vroeg afgaat… Hoe gepecialiseerd is die Al-Asiri eigenlijk?

  3. Heldoppantoffels

    Dit product zal wel uit de Vs komen, zo werken die lui.

Reacties niet toegestaan