Italiaanse fotograaf is bang voor Berlusconi

De Italiaanse fotograaf Antonello Zappadu - de man die de foto's heeft gemaakt van de privé-feestjes van Silvio Berlusconi - is bang voor de Italiaanse premier. Volgens Zappadu is hij het slachtoffer van een 'persecución' (achtervolging, psychische terreur) door Berlusconi, zo heeft hij gezegd tegen een Colombiaans radiostation. Zappadu is getrouwd met een Colombiaanse. Tegenover het radiostation heeft hij verklaard dat hij banger is voor Berlusconi dan voor de Colombiaanse guerrillabewegingen.
Intussen heeft de Spaanse krant El País twee nieuwe foto's gepubliceerd die Zappadu heeft gemaakt in de luxueuze villa van Berlusconi in Sardinië. Op een daarvan zijn twee half-ontblote vrouwen te zien, die lijken te vechten. Hoewel El País (zie tweede link) ook suggereert dat er sprake is van lesbische scene. De Spaanse krant publiceert een uitgebreide sfeerschets (ook in het Engels) van de feestjes en bachanalen die Berlusconi kennelijk gewend is aan te richten. Daarbij is het volgens de krant gebruikelijk dat het aantal (jonge) vrouwen dat aanwezig is, vier keer zo groot is als het aantal mannen.
De Italiaanse partij van Berlusconi is inmiddels zo verontwaardigd over de publicatie van de foto's door de Spaanse krant - die eerder door een Italiaanse rechter waren verboden - dat ze in Italië een boycot-actie tegen Spaanse producten is begonnen.
Zappadu zegt dat hij over circa 150 foto's beschikt van de feestjes op het terrein van Berlusconi. Hij stelt dat hij wil aantonen dat de Italiaanse premier geld van de staat gebruikt voor privé-doeleinden, en met name voor de tientallen vluchten waarmee zijn gasten naar Sardinië worden overgebracht.

Bron(nen):   El País  El País  El País