"Belgen houden meer van belastingen dan van friet"

De Britse media zijn een campagne begonnen tegen de Belgische premier Herman Van Rompuy als eerste EU-president. The Daily Telegraph haalde gisteren al uit naar de Belg, die onder meer Europese belastingen zou willen invoeren.
Vandaag is het de beurt aan de Daily Express, die kopt: Britain ruled by a Belgian? You must be joking.  Van Rompuy is volgens de Britse tabloid een fanaticus die uit is op de bouw van een Europese superstaat, die de lidstaten het gebruik van hun eigen vlag en volkslied wil verbieden en die voorbereidingen treft voor 'een enorm belastingoffensief'.
Ook de leider van de Britse conservatieven in het Europees Parlement, Timothy Kirkhope, vreest het ergste. "Belgische politici houden nog meer van belastingen dan van chocolade, bier en friet. Het is dus geen verrassing dat Van Rompuy EU-belastingen wil invoeren."
Helaas voor de Britten lijkt het er op dat Van Rompuy de prestigieuze post  vrijwel niet meer kan ontgaan. De Belgische krant De Morgen concludeert na gesprekken met 'Europese zegslui' dat de race is gelopen. De Duitse ambassadeur in Brussel, Reinhard Bettzuege, zget in De Morgen hardop dat Duitsland vierkant achter Van Rompuy staat.

Bron(nen):   De Morgen  Daily Express  Welingelichte Kringen