Wat was de leugen van het jaar?

Een beetje politicus schrikt niet terug voor een leugentje – soms ook wel leugentje om bestwil geheten. Zoiets is goed voor zijn loopbaan en vast ook goed voor de partij waartoe hij behoort. Of het ook goed is voor de kiezers, laten we nu maar even links liggen.
Je hebt leugens in soorten en maten, en de vraag aan het eind van het jaar is nu wie de grootste leugen van 2009 heeft verkondigd. Wat de website PolitiFact.com betreft is de winnaar Sarah Palin.
De voormalige gouverneur van Alaska schreef op haar Facebook-pagina dat president Obama ‘death panels’ wilde samenstellen om te beoordelen wie in leven mocht blijven en wie niet – en dit alles in het kader van de nieuwe ‘Health Care’ plannen. 
Letterlijk schreef ze: "My parents or my baby with Down syndrome will have to stand in front of Obama’s ‘death panel’ so his bureaucrats can decide whether they are worthy of health care."
Wat de samenstellers van PolitiFact.com betreft is dit ‘Lie of the Year’ en inderdaad: deze uitspraak is moeilijk te overtreffen.

Bron(nen):   PolitiFact.com