CIA: de dokter en zijn haatdragende vrouw

De Jordaanse arts  Humam Khalil Abu Mulal al-Balawi heeft voor hij zichzelf en de top van de CIA in Afghanistan opblies een video gemaakt die is verspreid door Al Jàzeera. De dokter vertelt (terwijl hij dapper in de rondte schiet) dat hij handelde uit wraak: de Amerikanen hebben zijn held emir Baitullah Mehsoud gedood. Zijn daad was wraak daarvoor en er zal nog meer komen in Amerika en daarbuiten.
De vrouw van de dokter heeft ook een duit in het zakje gedaan. Zij sprak met Newsweek. "Ik ben tegen Amerika, net als mijn man. Dokter al-Balawi begon volgens zijn vrouw te veranderen na de Amerikaanse inval in Irak, vertelt zijn vrouw. "Hij werd zeer actief in het propageren van een jihad tegen Amerika." Toen Israël met medewerking van de VS dood en verderf mocht stichten in Gaza was de maat vol, volgens zijn vrouw en werd hij actief in de moslimstrijd. Ook zij haat de ongelovigen.
Zoals bekend kwam de Jordaanse geheime dienst achter zijn activisme, nam en gevangen, bekeeerde hem tot de westerse zaak en liet hem weer vrij. Hij zou voor Amerika proberen al Qaida-topmensen op te speuren. Dat heeft een aantal CIA-kopstukken niet overleefd. Het is wederom een voorbeeld van het feit dat de terroristen voor een deel niet afkomstig zijn uit de klasse der kansloze verschoppelingen, maar juist uit de kansrijke, geslaagde elite. Dat geldt voor de dokter, dat gold voor de Nigeriaanse onderbroek-terrorist, dat gold voor de terrositen van 9/11 en dat geld voor Bin Laden.

Bron(nen):   Al Jazeera  Newsweek