Frankrijk: DSK for President

Volgens een verkiezingsonderzoek in Frankrijk is Dominique Strauss-Kahn op dit moment de beste kandidaat namens de socialisten bij de eerstvolgende presidentsverkiezingen. 
DSK, zoals hij kortweg wordt genoemd, passeert daarmee Martine Aubry die meende dat de PS zich in haar handen bevond. Aubry waande zich in deze positie sinds de vorige PS-kandidate Ségolène Royal het meer en meer liet afweten, nadat ze in 2007 de verkiezingen van de huidige president had verloren.
Aubry (1950) is een politieke veteraan en bovendien de dochter van Jacques Delors, prominent Frans politicus en voormalig EU-voorzitter. Dat ze haar rivale Ségolène Royal naar de marge heeft gedreven mag een verdienste zijn, maar de massa loopt niet echt met haar weg.
Dominique Strauss-Kahn was eerder minister van Economische Zaken en is zo hard als staal. Sinds enkele jaren werkt hij als directeur bij het IMF in Washington, maar uiteraard is hij snel weer terug in Parijs als het vaderland hem nodig heeft. 
Hij kwam meermalen in opspraak vanwege malversaties en heeft tenminste 1 seksueel schandaal op zijn naam staan. Oftewel: voor een Frans politicus beschikt hij over uitstekende papieren voor het hoogste ambt. 
Het enige wat hem parten zou kunnen spelen is zijn joodse afkomst. Maar dat is slechts gissen; niemand in Frankrijk gaat zoiets natuurlijk hardop zeggen.

Bron(nen):   Le Point