Afghaans meisje: ik moest mezelf opblazen van mijn broer

Het 10-jarig Afghaanse meisje Spozhmay is de zus van een Talibanleider. Hij had haar bevolen om met een bomgordel om naar de overkant van een rivier te gaan om daar een aanslag te plegen. Maar ze wilde niet en ging bij de rivier hard huilen. Haar broer Zahir en diens vriend Jabar namen haar toen weer mee terug naar het huis van hun ouders. "Mijn vader sloeg me. Ik moest weglopen van huis midden in de nacht en ik bleef de rest van de nacht in een dorpje vlakbij ons huis. Vroeg in de ochtend gaf ik mezelf over aan de politie daar." Spozhmay vertelt dat ze ook al eens getuige was toen haar broer iemand doodde en dat ze dat vreselijk vond. Ze is nu onder de hoede van de politie.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Goed gedaan meisje. Nou nog even die laffe broer van jou die bomgordel om laten doen, en af laten gaan in onbewoond gebied. Dan hebben we tenminste weer een terrorist minder.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Nee…. Zoiets heet een vrijheidsstrijder toch?

   (in antwoord op RHK)
 2. ger

  Het zijn en blijven losers, waarom doet-ie zelf die gordel niet om? Dúrven ze niet!

 3. Karel Kritisch

  Arm kind, slachtoffer van harteloze walgelijke idioten.

 4. Paulraw

  Wat een liefdevolle ouders.
  Dat kind is vanaf nu ook haar leven niet meer zeker

 5. zo maar iemand

  Wat bezielt die mensen!

 6. Kopje thee

  Psychotisch gedrag wordt hier al jaren van vader op zoon overgegeven. Chronische kortsluiting in tenminste de (mannelijke) helft van dertig miljoen hersenpannen: doodeng.

 7. Pietje_Precies

  zo zie je maar in wat voor parallele universum wij en zij leven. Daar is met westerse moraal en denkraam niets te bereiken.

Reacties niet toegestaan