Hoe China alles verwoest

Het is nu officieel: China de in omvang Japan voorbij en nu de tweede economie geworden van de wereld. En over tien jaar is China ook de VS voorbij. Als de dingen nog gaan zoals nu, dan zal China de wereld aldoende vernietigen.
Want.
De Chinese groei wordt voor het overgrote deel gerealiseerd door export. China produceert almaar meer - groei tien procent of meer - maar al die extra spullen die worden gemaakt5 gaan niet naar de eigen burgers. Die verdienen gemiddeld nog altijd een magere 3500 dollar. Per jaar. Dat is minder dan in 125 andere landen. De grootste economie ter wereld bestaat hoofdzakelijk uit straatarme paupers.
En de opbrengst van de Chinese export wordt ook niet gestoken in verhoging van het levenspeil, maar in vergroting van de capaciteit: nog meer spullen maken voor het buitenland. Totdat alles  Made in China
Een mooi beschouwing van Robert Reich. Ook over het feit dat China over een paar jaar veruit de grootste bijdrage levert aan de vernietiging en uitputting van de aarde. Maar om spullen te maken voor de rest van de wereld.
Waar dan steeds minder mensen zelf iets hebben te doen.

Bron(nen):   Huffington Post