VVD bereid strafbaarstelling illegalen te laten vallen

De door de PvdA verfoeide strafbaarstelling van illegaliteit zal er vermoedelijk niet komen. In een interview met Nu.nl zegt VVD-fractievoorzitter Zijlstra dat de VVD daaraan niet zonder meer vasthoudt. Alleen moet de PvdA wel op een ander punt concessies doen om van de strafbaarstelling van illegaliteit af te komen.  "Als de PvdA het asielbeleid wil aanpassen, de strafbaarstelling illegaliteit, dan valt er over te praten, maar dat is niet gratis. Wij doen niet aan cadeautjes," zegt Zijlstra. Daarmee demonteert hij een tikkende tijdbom. Niet alleen de PvdA is tegen de strafbaarstelling, maar ook de ChristenUnie heeft aangekondigd de steun aan het kabinet in te trekken als het kabinet er bij blijft dat illegaliteit gecriminaliseerd wordt

Bron(nen):   Nu      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Lex

  Wat een slappe knieën beleid van de VVD. Weer word er water bij de wijn gedaan.

  Eindelijk een instrument om de overlast van de als maar toenemende groep illegalen in nederland aan te pakken.

  Neem maar van mij aan dat deze wet word teruggedraaid. Weer een signaal naar de buitenwereld “U BENT VAN HARTE WELKOM IN NEDERLAND”

 2. De Staatsburger

  Welke verkiezingsbelofte is Marx Rutte eigenlijk wel nagekomen?

 3. malky

  Nog even en er ligt een regeerakkoord.

 4. biker henk

  “VVD bereid strafbaarstelling illegalen te laten vallen”
  “VVD stemmer bereid om op Wilders te gaan stemmen”

 5. Calhoun84

  Goede zaak, nu werken aan een betere asielregeling waarbij mensen sneller en eerder weten waar ze aan toe zijn. Wanneer je mensen 10 jaar in onwetendheid laat dan vraag je er als overheid zelf om dat mensen in de illegaliteit belanden. Na meer dan 10 jaar in Nederland mag je van illegalen ook niet meer verwachten dat ze vrolijk naar hun land van herkomst terug gaan.

  • Edward_II

   Mee eens. Voor het geld dat asielverblijf en illegalen ons kosten kan makkelijk een efficiëntere, snellere en vooral menselijkere procedure worden ingevoerd.

   Opsluiten van illegalen is even idioot als een wielklem op een fout geparkeerd voertuig: je maakt het probleem er enkel groter mee.

   (in antwoord op Calhoun84)
 6. Lex

  Ik ben voorstander van een mega groot asielzoekerscentrum bij Schiphol meteen ja of nee, Bij de twijfelgevallen binnen maximaal 1 maand een besluit. Bezwaar aantekenen mag, wel afwachten in land van herkomst.

  Aan het rekken en trekken en procedure stapelen daar moet eindelijk eens een keer een einde aan komen. Zelfs in de opvang kosten die gasten ons kluiten met geld.

  Eindelijk die immigratie deuren dicht trekken alleen een kleine deurtje voor de echte vluchteling gevlucht voor oorlog en genocide, absoluut geen enkele gelukzoeker meer, we hebben er al meer dan genoeg lijkt mij.

  Lex

Reacties niet toegestaan