Alweer: Christenen opgejaagd in Pakistan in naam van de Allerhoogste

Je kunt in veel moslimlanden beter geen christen zijn. Zaterdag werd weer eens een half dorp in de Punjab weggejaagd. Het was de christelijke helft van Khokarki en de jagers bestonden uit de andere helft.
Mushtag Gill (60) en zijn zoon zouden de Koran hebben ontheiligd of Allah of Zijn Profeet hebben belasterd, (of alledrie). Volgens sommigen zou Gill zelfs pagina's hebben gescheurd uit een Koran. Maar dat is een verhaal dat steeds terugkeert, zoals dat verhaal van Joden die bloed drinken van christenkinderen, dus het zou een verzinsel kunnen zijn om haat te rechtvaardigen. Hoe dan ook, Gill en zijn zoon werden gearresteerd, waarna de islamitische bevolking van Khokarki de andere christenen in het dorp - meestal verwant aan de beschuldigden - te lijf gingen. Ze konden vluchten naar een ander dorp.
Khokarki ligt in de buurt van de stad Gujranwala. Die stad en de omliggende gebieden behoren tot de meest actieve centra van islamitische extremisten. In het verleden zijn er verschillende incidenten geweest  in de stad: aanvallen op kerken en moorden op basis van beschuldigingen van godslastering.
Vooral de Katholieke kerk en het Vaticaan nemen het op voor slachtoffers in die streek. Dat is misschien de reden dat je er in Nederland niet veel van hoort. Wat het Vaticaan doet kan immers niet deugen.

Bron(nen):   Asia News