Scholieren worden afgeleid door gadgets

Samenleving
zondag, 17 april 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Volgens Britse leraren laten ouders hun kinderen naar school gaan met de nieuwste elektronische apparaten. Wat ze dan weer niet doen is zorgen dat ze de juist schoolspullen meenemen, zoals een pen of liniaal.
De leraren klagen dat de scholieren er niet in slagen om de basisbenodigheden mee te nemen, maar wel hun tassen vol stoppen met de nieuwste gadgets, zoals mobiele telefoons, iPods, draagbare spelcomputers en zelfs de nieuwste iPad. Volgens een enquête die afgenomen werd in 2006 heeft 91% van de 12-jarige kinderen een mobiele telefoon.
Dit gaat zelfs zo ver dat sommige scholen overeenkomsten afsluiten met de ouders waarin staat dat zij ervoor moeten zorgen dat hun kinderen hun boeken en een pen mee naar school nemen. Het probleem zal later deze week worden besproken tijdens de jaarlijkse conferentie van de NASUWT, de Britse onderwijsvakbond. Hierbij zulen ze ook enkele scholen aanhoren die de bovengenoemde overeenkomsten gebruiken.
In ‘The Education Bill’ die voor een beter schoolbeleid moet zorgen en in januari gepubliceerd is, is voorgesteld om leraren nieuwe bevoegdheden te geven. Hierdoor kunnen ze bepaalde voorwerpen in de klas verbieden en zelfs innemen.
Bron(nen): The Telegraph