Geen borgtocht voor Strauss Kahn: hij moet gevangen blijven

De rechter aan wie Dominique Strauss Kahn is voorgeleid heeft maandag om 6 uur Nederlandse tijd besloten dat de verdachte vooralsnog gevangen moet blijven zitten en niet vrij komt op borgtocht. dat was wat de openbaar aanklager had gevraagd. Volgens de aanklager heeft DSK geen redenen om zijn rechtszaak af te wachten, is hij rijk genoeg om weg te komen en dus vluchtgevaarlijk. De rechter liet meewegen dat het mogelijk een herhaling is van een eerder msidrijf en dat DSK dus gevaarlijk is.
DSK werd  in de boeien weer weggeleid.

Mogelijk heeft al een rol gespeeld dat lichamelijk onderzoek bij het slachtoffer haar beschuldiging onderschrijft.
Die beschuldiging is in het proces verbaal als volgt geformuleerd:

Om zaterdagmiddag om 15h29, kwam een vrouwelijke employé van Hotel Sofitel - ras: zwart, leeftijd: 33 - op het bureau met de melding dat ze slachtoffer was geworden van seksuele agressie. De seksuele agressie zou zich hebben voorgedaan in kamer 2806 van het hotel. Toen de vrouw de kamer betrad kwam de bewoner van de kamer, Dominique Strauss-Kahn, man, blank, 62, naakt de badkamer uit.
Hij gooide de vrouw op het bed en dwong haar zijn penis in haar mond te nemen.
Na de gebeurtenis ging de man naar het vliegveld JFK waar de Port Autority Police Department hem uit een vliegtuig haalde. De verdachte is onder de hoede van de Special Victims Units. De verdachte is president van het IMF en is kandidaat minister-president (sic) in Frankrijk. De verdachte heeft geen diplomatieke status en was in het verleden al betrokken bij seksschandalen

De Franse site Atlantico heeft de teksten uit een diplomatieke bron: het zijn de versies die de Franse ambassade in de VS naar Parijs stuurde.
Daar zit ook de inschatting bij van de ambassade. Vandaag (maandag) wordt de verdachte voorgeleid. Vermoedelijk zal de rechter hem dan in voorlopige vrijheid stellen, mogelijk op borgtocht, denkt de ambassade.
De ambassade schrijft dat de rechtszaak voor een jury zal plaatsvinden en pas over weken en mogelijk maanden zal plaatsvinden.
De ambassade geeft aan dat de klaagster een alleenstaande moeder is met een 15 jarige dochter, drie jaar in het hotel werkt en als getuige een zeer betrouwbare indruk maakt.

Volgens de New York Post waren de agenten die hem zondag onder de hoede hadden helemaal klaar met hem en zijn dure advocaten. Hij zou een VIP-behandeling hebben geëist en aanvankelijk onwillig zijn geweest voor het verlenen van DNA-materiaal.

Bron(nen):   Atlantico