Hilarische Lubach pakt bellende D66’ers aan: “Er is belpanel zodat ze media kunnen ontwijken”

De Kamerleden van D66 ontlopen deze week met man en macht de pers om maar niets te hoeven zeggen over de MeToo-affaire binnen de partij. Daarom waren ze opvallend vaak aan het bellen. Arjen Lubach onthult dat er een heel belpanel actief is om hen aan de praat te houden.

Het viel op deze week: geen enkel D66-Kamerlid wilde met de media praten. Als ze langs liepen waren ze 'aan het bellen'. Arjen Lubach betwijfelt of dat wel echt zo is. Hij liet zijn 'politiek verslaggever' Tex de Wit op onderzoek uit gaan en die ontdekte het zogenaamde belpanel 'waar D66'ers altijd naar toe kunnen bellen als ze aan de media willen ontsnappen'.

Het leidde tot een hilarisch fragment: de callcentermedewerkers lazen bijvoorbeeld een boek voor omdat ze echt niets meer hadden te vertellen. "Jan Terlouw, dat vinden ze leuk." Een ander hing zuchtend op: "Een hijger, Jan van Drimmelen, die belt de hele dag."

Eén keer gaat het mis: een medewerker hing per ongeluk op toen Jan Paternotte belde. Ze barst in huilen uit: dit wordt een ramp. Ze krijgt gelijk blijkt later. Paternotte wordt afgemaakt door Floor Bremer.

Bekijk hier het fragment: