Gaza-demonstratie: “Shame on you, NOS”

  Bij de pro-palestijnen-demonstratie vanmiddag in Amsterdam moest de NOS het ontgelden. "Shame on You, NOS", scandeerden de demonstranten. "De NOS geeft een slecht beeld van wat er gebeurt in Gaza. Ze dikken aan wat de Palestijnen doen en maken de doden van Israel kleiner."  Spreekkoren of affiches tegen joden zijn er  niet, maar wel borden en leuzen tegen de NOS. Een demonstrant van de Internationale Socialisten: "De NOS heeft ook last van het schuldgevoel dat is ontstaan door Auschwitz. Daardoor worden de daden van Israel goedgepraat." Tijdens de demonstratie werd ook nagedaan hoe mensen in Gaza sterven (zie foto onder) De politie heeft gewaarschuwd dat ze er scherp op zal toezien dat de demonstranten geen discriminerende of antisemitische uitingen doen. Naar aanleiding van incidenten bij de pro-Gaza-demo op 20 juli in Amsterdam is het verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen. Ook mogen de betogers geen vlaggen van de islamitische staat IS met zich meedragen en zal de politie optreden als de pers wordt gehinderd. Door het conflict in Gaza is de spanning in Amsterdam opgelopen, vertelde burgemeester Eberhard van der Laan op een persconferentie afgelopen vrijdag, waarin hij het beleid met betrekking tot de demonstratie verklaarde. De stad wordt volgens hem geconfronteerd met een botsing van vrijheden. "ISIS is een terroristische organisatie die vrouwen wil besnijden", aldus Van der Laan. Daarom is de ISIS-vlag op voorhand strafbaar, net als de HAMAS-vlag. Ook gezichtsbedekkende kleding is verboden, in combinatie met bepaald gedrag. "De afweging welk gedrag onwenselijk is in combinatie met gezichtsbedekkende kleding laat ik aan de politie."   foto's: Steven Driehuis a907b5438c7628c98ca1cf754dfc6ef3 rjduin_2014-aug.-03 Honderden betogen tegen geweld in Gaza c41f5700270f20e8b2cb28e703f1486d

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  De multi-culti samenleving in actie, je zal er gvd wonen.

  • Apekool

   Vooralsnog een vreedzame demonstratie – moet kunnen, je hoeft het niet met alles eens te zijn!

   (in antwoord op malky)
  • WildersFanBoy

   En dan te bedenken dat dit nog maar het begin is van het einde, als we zo tolerant blijven tegenover de intoleranten.

   (in antwoord op malky)
  • Lio

   Stel je voor dat we in een mono-culti zouden leven dan zou iedereen net zo dom, bekrompen en achterbaks zijn als jij! Ben blij dat jij niet in A’dam woont, het is absoluut niet geschikt voor jou. Keep distance!

   (in antwoord op malky)
   • Mihamed Kouki

    Haha. Mooi gezegd Lio! Sommige mensen zien in alles een gevaar. Dat zegt meer over die mensen zelf dan over de buitenwacht.

    (in antwoord op Lio)
 2. Mihamed Kouki

  Wat is er mis met de multi culti samenleving?

  • Dead Silence

   Niks, alleen is de praktijk anders vanwege te grote verschillen. Een multiculturele samenleving is een utopie gebleken.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Heldoppantoffels

    Het hoeft geen utopie te zijn. Als iedereen zich eens realiseert dat er geen zij/wij is. Daarnaast zou het ook helpen als het ophitsen door media en radicale elementen binnen de Islam ook stopt.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • Mihamed Kouki

     Heldenpantoffels. Ben het volledig met je eens! Het lijkt alsof alle negatievelingen van NL hun heil zoeken bij WEL. Er zijn weinig mensen die het glas half vol zien. Met negativiteit komen we nergens. Laten we over onze schaduw heen stappen en er gezamenlijk iets moois van maken!

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
 3. Lio

  NOS is inderdaad de meest waardeloze nieuwskanaal. Niet perse in dit verband maar ze zijn in alle onderwerpen partijdig of het om milieu gaat of typische links/rechts onderwerpen, noem het maar op, altijd overduidelijk partijdig. Dus, mee eens, Shame on you NOS.

 4. Peter

  Ik denk dat in een oorlog alles verdraaid wordt. De Joden zijn altijd de slechteriken en Palestijnen zijn altijd de slachtoffers.
  Als de Joden daar uitgeroeid zijn wie is dan het volgende doelwit ? Europa of Amerika ? Er woedt daar nog een vreselijker oorlog en dat vinden we wel goed ? De Taliban kan ongestoord zijn gang gaan. Het westen heeft z’n neus gestoken in wespennest wat ze natuurlijk nooit hadden moeten doen.
  Nooit lees ik meer iets positiefs over het westen.
  Natuurlijk zijn er veel fouten gemaakt. Nu moeten we daar ingrijpen.
  Ja, als daar inderdaad olie en/of gas was hadden we natuurlijk al ingegrepen.
  Maar hoe je het ook wendt of keert altijd is het westen fout.

  Overigens heerst hier in het westen nog een relatieve vrede, terwijl daar altijd onderlinge spanningen zijn.
  Tussen Pakistan en India en ook over land.

  Het westen is niet meer zoals vroeger.
  Het is er een chaos geworden. Banen verdwijnen allemaal naar het oosten. Allemaal naar Azië. We staan op instorten. En de vluchtelingen blijven komen, omdat hun nog steeds denken dat alles hier beter is.
  Maar wij kunnen niet heel Azië opvangen en ook nog eens beschermen.
  Het geld is hier op. Alles moet worden kapot bezuinigd.
  Konflikten worden alleen maar erger en groter.

  • Mihamed Kouki

   Peter, je slaat door. Europa is verre van in verval geraakt. Het gaat even minder goed maar daar komen we heus wel overheen. Crises zijn van alle tijden. In de rest van de wereld gaat het steeds beter. In China zijn honderden miljoenen mensen uit de armoede gekropen. Dit geldt ook voor Brazilië, Rusland en in mindere mate India.

   Maak je verder geen zorgen over joden. Die zullen absoluut niet uitgeroeid worden. Daar zijn ze veel te slim voor.

   (in antwoord op Peter)
   • Heldoppantoffels

    Fijn je optimisme (bedoel ik niet cynisch), ik maak mij echter meer zorgen..zie hierboven.

    (in antwoord op Mihamed Kouki)
  • Heldoppantoffels

   Het westen is niet meer zoals vroeger, mee eens. De problemen hebben echter niets te maken met de verschillen tussen volkeren. De problemen hebben alles te maken met machthebbers die niet in het belang wensen te handelen van de bevolking die zij vertegenwoordigen. Belangen van burgers worden verkocht voor toekomstige veel verdiende baantjes, belangen van bedrijven en industrie staat voorop. banken creëren geld uit het niets en mogen hier de bevolking voor onderdrukken met rentes en terugbetaling van dit uit het niets gecreëerde geld.

   Voedselindustrie vergiftigt met liefde de eigen bevolking voor een paar centen om nog niet te spreken over de farmaceutische hufters.
   Opgebouwde rechten worden verkocht, neem het ontslagrecht, je pensioen. Met nostalgie denk ik terug aan het lullige kwartje van Kok….toen belazerden machthebbers ons nog op kleine schaal. We zijn te laf en te stom geworden, we worden dom gehouden met programma’s zoals Obese, ontdek de homo, extreme make-over, cheat on me en de eindeloze stroom aan pulp!!! Ik kan mij er gelukkig nog aan onttrekken, maar ze vergiftigen de geest van de mensen.

   (in antwoord op Peter)
   • Mihamed Kouki

    Ik ben een optimist of probeer dat te zijn maar jouw uiteenzetting klopt wel. En ik vrees dat de (verborgen) waarheid nog veel erger is. Kijk maar naar de cables van Snowden. Erg griezelig allemaal.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Inderdaad en ik raad mensen altijd aan om een van de Boeken van Dr Greer te lezen “hidden truth: forbidden knowledge”. Daarmee plaats ik mijzelf een beetje in de hoek alu-hoedjes, maar het geeft een mooi beeld van hoe de macht in de VS werkt. Waarbij Presidenten/Directeuren van de CIA soms gewoon geen toegang krijgen tot informatie.

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
 5. Sara10101

  Fact check: Isis pleegt gruwelijke daden, maar dat verhaal van die besnijdenissen blijkt BS te zijn.

  http://blog.foreignpolicy.com/posts/2014/07/24/islamic_state_isn_t_circumcising_women_and_didn_t_steal_400_million_either?utm_content=buffere9517&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

  Een van de vele voorbeelden van disinformatie waar oa de NOS, maar blijkbaar ook vd Laan intuint…. Net als al die “plunderende Oekrainers, die dronken met lijken sleepten”, blijkt ook grotendeels broodje aap verhaal.

Reacties niet toegestaan