Opstand in VVD tegen asielbeleid Rutte

Het verzet binnen de VVD tegen het asielbeleid van het kabinet zwelt verder aan. Een lange lijst lokale VVD-politici tekent nieuwe brandbrieven waarin zij van de VVD-Tweede Kamerfractie en hun leider Rutte eisen te stoppen met de gedwongen opvang van asielzoekers in gemeenten. 

„Het gebeurt tegen de wil van het democratisch gekozen bestuur van de gemeente en gaat daarmee een principiële grens over”, schrijven 24 VVD-fractievoorzitters van Noord-Hollandse gemeenten aan VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans. „De maat is nu echt vol. Het Rijk, met pijnlijk genoeg steeds VVD-bestuurders in een leidende positie, draagt daar de volledige verantwoordelijkheid voor.” Dat schrijft De Telegraaf.

Ook roepen zij VVD-premier Mark Rutte op om binnen de EU iets te doen aan de instroom: „We zijn de grootste partij en we hebben een premier die binnen Europa het een en ander in de melk te brokkelen heeft. Deze crisis vereist leiderschap, ook als dat op lastige politieke consequenties aankomt”, schrijven kritische VVD-politici.

Bron(nen):   De Telegraaf