5 redenen waarom Jeb Bush een goede Republikeinse presidentskandidaat is (en waarom niet)

1. Zijn naam De broer en zoon van is een veilige keus voor de grootste financiers van de Republikeinse campagne. Hij erft bovendien het politieke netwerk van zijn familie. 2. Spaanstalige kiezers Jeb spreekt vloeiend Spaans en is getrouwd met een Mexicaanse. Hij kan als geen ander kiezers voor zich winnen, die normaal gesproken op de Democraten stemmen. 3. Florida Hij is jarenlang gouverneur geweest van de belangrijkste 'swing state'. 4. Man met ideeën  Hij staat bekend als een hardwerkende beleidsmaker met ervaring in veel lastige onderwerpen. 5. Verkiesbaarheid Hij maakt grote kans om een aantal belangrijke staten te winnen, zoals Florida en ook Ohio, waar zijn broer twee keer won. Ook in staten met veel Latino's is hij kansrijk. Waarom hij niet geschikt is: 1. Zijn naam Veel  Republikeinen zijn niet blij met de groei van de overheid onder de vorige Bush. Ze zien ook een nieuwe strijd tussen de familie Bush en de familie Clinton niet zitten. 2. Weinig ervaring met moderne campagnes Hij heeft sinds 2002 geen campagne meer gevoerd. De Republikeinse partij en het campagne voeren zijn sinds die tijd flink veranderd. Twitter bestond nog niet en ook werd niet alles gefilmd. Het is de vraag of Bush daar goed mee kan omgaan. 3. Immigratie Met zijn liberale kijk op immigratie kan hij democratische stemmen winnen, maar hij maakt zich er niet populair mee onder Republikeinen. 4. Common Core De Common Core Standard is een onderwijsinitiatief waarin per jaar is vastgelegd wat kinderen op de basisschool en middelbare school moeten weten op het gebied van Engels en wiskunde. Bush is groot voorstander, maar veel Republikeinen hebben zich de laatste maanden tegen het initiatief gekeerd. 5. Banden met het bedrijfsleven Bush is de afgelopen jaren onder meer actief geweest als adviseur bij Lehman Brother's vlak voor het misging. Tegenstanders zijn al aan het speuren naar fouten die hij mogelijk heeft gemaakt.

Bron(nen):   Business Insider      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hans H

  Florida is ook de staat waar is gesjoemeld bij de hertelling tijdens de verkiezingen van 2000 waardoor z’n broer George W. president werd en niet Al Gore. (Wiki: “..een deel van de stemmen in sommige districten werd ongeldig verklaard, omdat de stemmers crimineel zouden zijn en de stemformulieren in één county waren zg onduidelijk, waardoor veel mensen verkeerd zouden hebben gestemd)

 2. catchit64

  Hatsiekadee, op naar een nieuwe oorlog. Pa en broer hebben de wereldvrede al naar de knoppen geholpen dan kan die dikke niet achter blijven.

 3. FORC

  Een dik, slap aftreksel van zijn broer. Geef mij George maar.

 4. Dead Silence

  Gelukkig zijn politici niet alleen dom in Nederland.

 5. Burgermans

  Om president van de Verenigde Staten te worden moet je ofwel een klaploper zijn ofwel een boef. Hij maakt dus prima kans.

Reacties niet toegestaan