Bedrijven Van den Ende en Verlinde fuseren

Cultuur
door anp
woensdag, 17 december 2014 om 15:39
bedrijven van den ende en verlinde fuseren1418828171
De theaterondernemingen van Joop van den Ende en Albert Verlinde gaan per 1 januari fuseren. Dat hebben ze woensdag in Amsterdam bekendgemaakt. Door samen te gaan willen ze ,,extra slagkracht'' krijgen op de Nederlandse musicalmarkt.
Stage Entertainment International, het theaterbedrijf van Van den Ende, neemt alle aandelen over van Albert Verlinde Entertainment. Verlinde zal per 1 maart directeur worden van het Nederlandse bedrijf, dat volgend jaar officieel Stage Entertainment Nederland gaat heten.
,,Het samenvoegen van beide bedrijven op de Nederlandse markt levert een bundeling van krachten en expertise op, met Joop van den Ende als eigenaar van het internationale theaterbedrijf en Albert Verlinde als het gezicht van de Nederlandse tak van Stage Entertainment'', zeggen ze in een toelichting.
Marktleider
Joop van den Ende Theaterproducties is marktleider op het gebied van musicals, vooral in het eigen AFAS Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht. Albert Verlinde is succesvol op het gebied van reizende theaterproducties. De expertise in het toeren van musicalshows ziet Stage Entertainment als een aanvulling en versterking van de onderneming.
Verlinde zegt dat hij als musicalproducent regelmatig tegen ,,productionele en organisatorische grenzen'' aanliep. ,,Met de overstap naar Stage Entertainment ontstaan interessante nieuwe creatieve mogelijkheden, grote kansen en krijg ik verantwoordelijkheden waar ik met veel plezier naar uitkijk.''
Van den Ende zegt concurrentie in principe ,,als een gezond ondernemersprincipe'' te beschouwen. ,,Toch moet je als ondernemer altijd verder durven kijken, kansen blijven inschatten en bepalen wanneer samenwerking, fusie of overname gewenst kan zijn om de eigen onderneming verder te brengen.''