Medvedev: “Grondoffensief in Syrië betekent start WO III”

Volgens de Russische premier Medvedev dreigt er een derde wereldoorlog als buitenlandse troepen een grondoffensief in Syrië starten. Hij zegt dat in een interview met de Duitse krant Handelsblatt, dat morgen verschijnt. Medvedev: "Een grondoffensief betekent meestal de start van een langdurige oorlog. Alle partijen moeten aan de onderhandeltafel worden gezet, in plaats van een nieuwe wereldoorlog te ontketenen. De Amerikanen en onze Arabische partners moeten er goed over nadenken: willen ze wel een permanente staat van oorlog? Denken ze echt dat ze zo'n oorlog snel zouden winnen?" Medvedev gaat in het interview ook in op de vluchtelingencrisis en de Europese asielpolitiek. "Het was een dom idee om de poorten naar Europa wagenwijd open te zetten en iedereen die bij jullie wilde komen leven simpelweg uit te nodigen. Het Europese migratiebeleid heeft totaal gefaald. Had niemand zich dat enkele jaren geleden al kunnen realiseren? Bij jullie zitten er nu veel Syriërs en mensen uit de buurlanden. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Er zullen wel mensen bijzitten die gevlucht zijn voor de oorlog. Maar wat komen ze zoeken? Een nieuw leven maar natuurlijk ook financiële hulp van de Europese Unie". Verder roept de tweede man van Rusland de EU en de VS op om de economische sancties tegen Rusland te beëindigen. Medvedev stelt dat de sancties zowel Rusland als de EU niets goeds hebben gebracht. Rusland, de VS en vijftien andere landen hebben vannacht een akkoord bereikt dat moet leiden tot een wapenstilstand in Syrië. Binnen een week moeten de wapens zijn neergelegd. Ook komt er hulp voor de Syrische bevolking. De terreurgroepen Al Nusra en Islamitische Staat waren niet bij het overleg.      

Bron(nen):   AD  BN De Stem  de Volkskrant  

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wijze woorden van de Russische premier.

  • Calhoun84

   Alleen wel jammer dat het enige doel van Rusland momenteel is om (nog meer) onrust te zaaien in Europa. Toegegeven, wij maken het de Russen ook wel enorm makkelijk maar voor de goede vrede zou het prettig zijn als de gecorrumpeerde Poetin kliek het veld zou ruimen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Het blijft apart dat de Russen in Syrië de goeden steunen en het Westen de slechten.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     De hele oorlog in Syrië is apart, maar ook Rusland zit daar voor zijn eigen belang en niet voor de vrede in Syrië. Desalniettemin ben ik het wel met je eens dat Assad de minst slechte oplossing is voor Syrië. Onder zijn bewind was het altijd nog beter vertoeven dat in de huidige rotzooi (lees voor Syrië ook landen als Irak en Libië.)

     Het westen is veel te naïef geweest de afgelopen jaren. We wilden graag een seculiere democratie. Een paar jaar geleden waren deze landen nog seculier, nu zijn ze noch seculier noch democratisch.

     (in antwoord op Burgermans)
    • Blargh

     leuk dat je alles zo zwart-wit kan bekijken

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Meneer Dick

  Het feit dat deze Russische premier over een 3e wereldoorlog begint, geeft aan hoe bang Rusland er voor is. Rusland heeft dan geen schijn van kans.

  Aangezien er een volkenrechtelijk mandaat is voor een militair ingrijpen met grondtroepen in Syrië, zal het er ook van komen. Die Assad moet en zal weg. Hij is een oorlogsmisdadiger.

 3. jandan

  ja, ook de financier van die pvv wil oorlog

 4. Mea MoresZn

  Pas op, Rusland heeft plannen voor een tweede luchtmachtbasis in Syria en verdrievoudiging van het aantal jachttoestellen naar 120 onder het mom IS uit te roeien. Wie praat hier dan over de dreiging en gevolgen die uitgaan van het inzetten van grondtroepen in dit totaal onoverzijchtelijke toneel waar verschillende ideleogische en religieuze proxy-wars worden uitgevochten?

Reacties niet toegestaan