“Trump haalt het einde van zijn ambstermijn niet”

“Een spiekbriefje! Trump heeft een spiekbriefje nodig om zijn emoties te tonen”, snuift Michael Wolff minachtend. “Meegekregen van Hope Hicks, zijn communicatiechef, dat kun je aan haar handschrift zien. Kennelijk waren ze bang dat hij weer uit de bocht zou vliegen.”

De Volkskrant sprak journalist en schrijver.Michael Wolff voordat hij boos alle interviews met Nederlandse en Belgische media afzegde. Hij werd boos omdat bij College Tour niet alles wat hij beweert voor zoete koek wordt geslikt. Maar hoewel hij soms overdrijft weet hij veel van wat er in het Witte Huis gaande is.

“Het probleem is dat Trump geen enkele empathie heeft”, zegt Wolff tegen De Volkskrant. “Dus is zijn omgeving iedere keer benauwd dat hij stomme dingen gaat zeggen. (…)Iedereen beschouwt hem als een verwend kind en ze houden dat ook niet voor zich, zo erg is de situatie.

Voor Trump werken is een marteling, alsof je aan het kruis hangt. Hij leest niks, hij weet niks, maar bovendien is hij ook nog wreed. Hij geniet ervan om mensen te vernederen. Hij heeft wel gevoel voor humor, maar dan vooral als het gaat om humor ten koste van anderen. “

Als de Democraten in november de meerderheid krijgen in het Congres, dan is de kans op afzetting groot. Alle instellingen zitten achter hem aan: het ministerie van Justitie, de FBI, de inlichtingendiensten, de media, misschien stiekem ook mensen in de Republikeinse partij. Allemaal zijn ze erop uit hem ten val te brengen. En ik denk dat hen dat ook zal lukken, nog voor het eind van zijn ambtstermijn.”

Bron(nen):   De Morgen