Trumps werkdagen worden steeds korter: uurtje vergaderen, beetje tv kijken en dan…golf

Dat Donald Trump niet bepaald een harde werker is, zoveel was al duidelijk, maar zijn werkdagen lijken steeds korter te worden.

Mother Jones magazine kwam er achter dat de Amerikaanse president steeds minder afspraken heeft en steeds meer ‘executive time’ zoals het in zijn agenda staat vermeld: tijd waarin hij voornamelijk relaxt, tv kijkt en telefoontjes pleegt. Donderdag stonden er slechts twee dingen gepland. Vrijdag spreekt hij op de jaarlijkse conventie van wapenbelangenorganisatie NRA en dan is het alweer tijd voor een weekendje golf.

Stephen Colbert van de ‘Late Show’ maakte eerder al treffend een parodie op Dolly Partons ‘9 to 5’ over de werkdag van Trump: “Working 11 to 2, what way to run a nation. Just three things to do, then it’s basically vacation. Write a tweet or two, just to add to the confusion, and pray that they don’t convict you of collusion!”

Axios wist eerder dit jaar de hand te leggen op Trumps dagindeling, waarin opvallend vaak ‘executive time’ stond ingeroosterd als de president ‘in zijn woning tv keek, belde en twitterde’. Op één dag begon de president met een afspraak om 11 uur met stafhoofd John Kelly, gevolgd door een uur ‘executive time’, een uur lunch, een vergadering van drie kwartier en nog meer ‘executive time’.

Trumps werkdagen bestaan dus uit een paar afspraken en een heleboel tijd om tv te kijken en te twitteren. En dat lijkt alleen maar erger te worden.


WHITE HOUSE SCHEDULE

Bron(nen):   The Huffington Post