Die leuke zwarte kardinaal waar iedereen op hoopt is een homohater

Bij de bookmakers staat de Ghanese kardinaal Peter Turkson bovenaan. En het idee heeft in het Westen veel sympathie: zo'n zwarte man in de witte outfit van de paus. Maar de standpunten van Turkson vallen niet mee. Hij heeft op meerdere plaatsen en momenten de antihomowetgeving verdedigd die in Afrikaanse landen bestaat. Zo ook de verregaande haatwetten in Uganda, die neer komen op een wettelijke vervolging van homo's. Volgens Turkson vallen homorechten niet onder mensenrechten omdat homoseksualiteit amoreel is. 'Homoseksualiteit hoort niet bij de cultuur van Afrika,' vindt Turkson. Hij is ook tegen condooms in de strijd tegen aids. 'Condooms geven Afrikanen een vals gevoel van veiligheid,' vindt hij. Amoreel dus.

Bron(nen):   Huffington Post      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Desperanto

  Iemand die verbaasd is?

 2. Desperanto

  Is er iemand die hierover verbaasd is?

 3. Karel Kritisch

  Geldt dit niet voor elke kardinaal? Volgens mij is dit het standpunt van de Katholieke kerk? Amoreel standpunt it is..

  • catchit64

   Grappig is wel dat Toine Bodar, de priester die in elk programma als deskundige komt opdraven zelf homo is en voordat hij priester was met een man heeft samengewoond.
   Ik zou er niet van opkijken als het gros van de priesters een voorkeur heeft voor mannen.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
 4. Jannie Ooms

  Als ze toch allemaal hetzelfde denken, laten de kardinalen dan kiezen voor een ‘lekker ding’ als nieuwe paus. En dat is Peter Turkson wel. Vind ik…

 5. Har Davids

  Laat het een Afrikaan worden!!! Lekker progressief toch? Alleen jammer dat zij, over het algemeen, net zo achterlijk zijn in hun opvattingen als de andersgekleurde prelaten. In Ivoorkust staat een, indertijd door JP II gezegende, kopie van het Vaticaan. Gezien het belang van Afrika voor het Vaticaan is het misschien wel goed om zich daar te vestigen. Hoeven ze zich ook minder zorgen te maken over toezicht op schimmige bankzaakjes.

 6. wezijnniethetzelfde

  Vraag me altijd af wat dit soort mensen zelf doen: “is het een ” rukker”, heeft hij ( net zoals toen vrouwen ) een middeleeuwse ijzeren- broek aan of doet “ie” het gewoon met zijn verzorgster annex huishoudster annex slaafje?”.

  • Karel Kritisch

   Of hij is aseksueel, dat is net als homo en heteroseksueel aangeboren.

   (in antwoord op wezijnniethetzelfde)
   • wezijnniethetzelfde

    dat is mogelijk, veelal is het aangeboren, soms komt het door pycho- sociale factoren. Deze man lijkt mij geen aseksueel, meer iemand die heel angstig is omdat hij zo’n ambt bekleedt en voor flikker wordt uitgemaakt, vaak wordt er overschreeuwt

    Tijdens de allereerste Homo-Nacht in het Concertgebouw met o.a. Pia Beck stond iemand bij de ingang naast ons en zei met ” schuim op zijn lippen: ” dat het jammer, was dat we niet in Auswitsch waren vergast”.Een verwrongen gezicht, bleek van opwinding. Een” vreemde” gewaarwording, dat iemand je dood wilt hebben omdat, je bent geboren en je eigen leven aan het ontwikkelen was, voor zover mogelijk.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 7. Harrie Vangangelt

  Het is bv not done om te zeggen dat je zwarten haat. Je komt er wel mee weg als je zegt dat je homo’s haat. En dat zou mijn kerk moeten zijn?

Reacties niet toegestaan