Bankiers: "Wij eisen opslag"

The Independent onthult dat Engelse bankiers salarisstijgingen van wel tien procent eisen om het verlies van hun bonussen te compenseren. Shaun Springer, headhunter in het top banksegment, die bankiers zoekt voor plaatsen in Europe, Afrika en het Midden-Oosten ziet dat bankiers nu alweer hogere salarissen krijgen en voorspelt dat binnen een paar jaar de salarissen van topbankiers verdubbeld zullen zijn.
Springer: "Op de lange termijn kan het nog meer worden, want bankiers zullen toch goedmaken wat ze aan bonussen zijn kwijtgeraakt en dat is soms wel tachtig procent van hun inkomen. Ze verdienden tussen de 100.000 en 150.000 pond en konden dat met bonussen wel vertienvoudigen. Nu dat minder wordt, voorzie ik basissalarissen van 300.000 met bonussen van 700.000 pond."
The Independent ging te rade bij leden van het Britse parlement voor hun visie. Vince Cable, liberaal democraat: "Het zou pervers zijn als bankiers in de huidige omstandigheden ook nog eens hun salaris verhogen." Maar ook het parlement kan er volgens The Independent weinig aan doen.

Bron(nen):   The Independent