Vreemde vis rukt op

De 'pacu', een Zuid-Amerikaanse zoetwatervis met een vlijmscherp gebit, is in Europa waargenomen. Eerder werd hij al gevangen in de Sont tussen Zweden en Denemarken en nu dook hij op in Parijs. Op 30 augustus werd er eentje gevangen in de Seine. De pacu komt oorspronkelijk alleen voor in Zuid-Amerika in de Amazone. Hoe hij hier gekomen is, is nog niet duidelijk. De vis eet normaal kleinere vissen of zelfs fruit en noten, maar in Zuid-Amerika zou de vis al meerdere mannen in de testikels hebben gebeten. Een visser zou zijn doodgebloed. De vissoort is familie van de piranha, kan 90cm worden en weegt tegen de 25 kilo. Zijn gebit zou sterker zijn dan dat van de piranha. De politie in Frankrijk waarschuwt zwemmers om uit te kijken.  

Bron(nen):   Nu  Metro    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  vast en eindelijk een groot offensief uit de water- en blue- air sfeer tegen de landmensen.
  Straks zien we een lopende Beluga walvis, door de straten van Amsterdam lopen

 2. Herman

  Gifballen (met gif gevulde zakjes) inhangen in het water bespoten met vleesgeur. Ze zullen gauw uitgeroeid worden.

  • Peter Rokers

   Klotenvis. Maar het is geen vleesetende.
   Hij ziet er wel menselijk uit. Beetje piranha-achtig, maar dat is een echte demon.
   Klapkaken noem ik dat. Ja, die moet je niet aan je ballen laten knabbelen. Een zwempak helpt ook niet meer. Er zwemt in Zuid Amerika wel meer enge beestjes rond. Ook al is dat een parasiet begreep ik. Als man ben je daar niet zo gelukkig als er 1 naar binnenspartelt. 😉

   (in antwoord op Herman)
 3. Heldoppantoffels

  Getverdemme, dat maakt het zwemmen in de zee wel wat minder ontspannen!

 4. kletsmajoor

  Deze vis was onderwerp in een aflevering van River Monsters op Discovery Channel. De conclusie was dat het verhaal van de ballenbijtende Pacu zeer plausibel is. Een gerustelling: als je een broekje aan hebt, heb je niets te vrezen. Hij bijt alleen in los bungelende “noten”.

Reacties niet toegestaan