Federer: 50 miljoen

Tijdens de eerste ronde van het US Open in New York speelde Roger Federer zijn tegenstander van de baan (6-1, 6-3, 7-5) en dat maakte hem de eerste speler in de geschiedenis die 50 miljoen dollar bij elkaar tenniste.
Veel geld verdienen met tennis is ooit in de Verenigde Staten begonnen, wat dat aangaat was het een mooi toeval dat Federer deze mijlpaal juist in de VS bereikte.
Overigens is de tijd allang voorbij dat topsporters het enkel van prijzen en honoraria moeten hebben. The Daily Telegraph vermoedt dat Federen inmiddels zo’n 200 miljoen heeft verdiend – het grootste deel van zijn inkomen is afkomstig van sponsering, bonussen en startgelden. De initialen RF zijn inmiddels op sportkleren en elders erg veel waard.
Pete Sampras, die in zijn carrière 14 grand slam-titels won, had zo’n 43 miljoen verdiend toen hij ophield met spelen. Een reusachtig bedrag, maar niet iets dat eeuwig in de annalen zal voortbestaan.
Want Andy Murray, het Schotse tenniswonder, die overigens nog z’n eerste grand slam nog moet zien te winnen, werd door internationale sportmakelaars eerder al goedbevonden voor 100 miljoen dollar aan ‘neveninkomsten.’
Maar dan moest hij wel zijn best blijven doen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph