Zijn homo’s slimmer?

In de Verenigde Staten is er een groot verschil in wat homo's gemiddeld bereiken ten opzichte van hetero's. Ze halen op school hogere cijfers, studeren vaker, hebben betere banen, verdienen meer geld. Allemaal gemiddeld, maar toch is dat opzienbarend en vraagt het om een verklaring. In een beschouwing van Slate worden er een paar genoemd. Eén verklaring zou kunnen zijn dat homo's vanaf hun prille jeugd hebben geleerd te strijden. Als kind al voel je je een minderheid en heb je behoefte om  goed te zijn en doe je dus extra je best. Een andere theorie is dat homo's geboren worden met een hogere intelligentie. Dat zou mede verklaren waarom ze homo zijn: het vergt volgens die theorie meer dan gemiddelde intelligentie om af te wijken van wat de evolutie als pad heeft voorgeschreven. Intelligente mensen zouden beter in staat zijn om de evolutionaire impulsen te onderdrukken. Een derde theorie zegt dat intelligente mensen beter in staat zijn om voor hun seksuele geaardheid uit te komen. Volgens die theorie is de gemiddelde homo niet slimmer dan hetero's. De minder slimme homo's komen niet uit voor hun geaardheid. Allemaal pogingen om te verklaren waarom homo's slimmer zijn.

Bron(nen):   Slate      

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het tweede argument is een variant op ‘homoseksualiteit is een keuze’. Alle homo’s en lesbo’s die ik ken zeggen dat ze nooit een keuze hebben gemaakt, maar dat ze al vroeg in hun puberjaren iets merkten van een speciale interresse in mannen resp. vrouwen. Je kan hoogstens zeggen dat ze later een keuze maakten om hun homoseksualiteit te accepteren. Ik zou het eerder zoeken in verklaring 1 of 3 of een die we nog niet hebben.

 2. marianne martens

  Leuk stuk uit Slate, ws is de sociale intelligentie en het intuitief vermogen meer ontwikkeld. In Nederland, hebben jong en oud veelal plekken gehad waar ze, ondanks weerstand,tegenstand en discriminatie, zich ” home sweet home” hebben gevoeld. Het is een lekkere frisse positieve theorie.

 3. Scott Bakula

  Hmm…Paul de Leeuw, Albert Verlinde, Geer & Goor….dacht het niet !

 4. tukan14170

  weer eens onderdeel van de HOMOPROPAGANDA !

 5. knier

  Heel lang geleden,toen homofilie nog niet zo bespreekbaar was als heden ten dage,zei m’n vader al dat homo paren het financieel altijd goed voor elkaar hadden en verdomd, als je er op let klopt dat over het algemeen wel ja;Meestal hebben ze allebei een goede baan of een zaak samen.
  Volgens mijn bescheiden mening is dat niet het gevolg van een hogere intelligentie, maar meer de drang van het zichzelf te willen bewijzen tov de “maatschappij” met de daar bijbehorende (financiële) status en het toekennen van een iets hogere waarde van fysieke rijkdom,passend bij hun,over het algemeen,wat flamboyantere levensstijl als hetero’s.

  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Joodse homo’s zijn nog slimmer en hebben de financiën nog beter onder controle.
   Het eerste joodse homo paar was overigens goldman-sachs.

   (in antwoord op knier)
  • Karel Kritisch

   De enige reden is: ze hebben niet vaak kinderen. Tijd genoeg om zich vol op hun carrière te storten.

   (in antwoord op knier)
 6. Captain Caveman

  Waarschijnlijk zijn er net zoveel verklaringen te vinden waarom ze dommer zouden zijn.
  En hetzelfde over hetero’s of autorijders vs fietsers, noem maar op.
  Het is maar net waar je naar zoekt en hoeveel mensen je onderzoekt.
  Maar het is vooral nietszeggend

  • marianne martens

   ze zijn vooral en vooral niet dom,de dommen zijn vooral te vinden onder de niet- uit-sprekenden, de aan- gepasten, de door angst verteerden zielen, die geen mening hebben of durven te ventileren.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 7. Sinterklaas

  Volgende bericht; “Iedereen blijkt eingelijk homo of lesbo te zijn in de wereld, alleen niemand wil het toegeven. Moslims denken overigens dat niet iedereen als homo of lesbo geboren word dus lijkt het een uiterste noodzaak om een coup d tat uit te voeren. Poetin gaf aan in een statement; Het universum is gcrieerd uit dualiteit.. een plus en een min, man en vrouw, tegenpolen dus. Obama heeft daarop gereageerd en vind dat depopulatie van deze tijd is en het een prima manier vind om overbevolking op deze manier terug te dringen tot een minimum”

 8. Jan koolraap

  Ach je kan ales in een krant flikkeren.
  Joden kunnen goed viool spelen. Russen kunnen goed drank stoken. Fransen kunnen lekker koken. Klets maar door.

  • zo maar iemand

   PVV-ers gebruiken vaker het woord ‘klets’.

   (in antwoord op Jan koolraap)
   • Jan koolraap

    Probeer mij niet in een kader te plaatsen wat dat lukt niet.
    Ik ben van niemand en nergens lid van.
    Nou ja van dit forum!

    (in antwoord op zo maar iemand)
    • zo maar iemand

     In dat geval zou ik een beetje uitkijken met het woord ‘klets’. Voor je het weet gaan de mensen rare dingen over je denken.

     (in antwoord op Jan koolraap)
     • Jan koolraap

      kletskoek of kletsmajoor. kletsen en kletskoppen zijn hele normale woorden.
      Wat mensen over mij denken moeten zij weten. Dat ligt al ver achter mij.

      (in antwoord op zo maar iemand)
 9. disqus_cDEBEY6Kl8

  Wellicht zijn daarom moslims minder moslim dan ongelovigen.

 10. Dorien1

  Een reden wordt in de beschouwing vergeten; homo’s lijken op vrouwen!

 11. jan bosscher

  Pas op dat werd/wordt ook van de joden gezegd, de volgende stap is ze bestelen ons, de volgende stappen kennen we al.

  • Jan koolraap

   Geen paniek. Zuke vergelijkingen passen prima in het straatje van links angsthazen.
   We leven nu en geven nu onze mening.

   (in antwoord op jan bosscher)
 12. rene_g

  Ik denk dat dat homo’s vanaf hun prille jeugd hebben geleerd te strijden. Is ook van toepassing op joden, inderdaad. Joden mochten vroeger alleen vrije beroepen uitoefenen en velen werde dan ook advocaat en bankier. Zoals Jan Bosser ook stelt, de volgende stap is ze bestelen ons en zijn ze een gemakkelijke zondebok. Gebeurd vaker met minderheden overal ter wereld.

  • jan bosscher

   Maar niet alle onderdrukten worden succesvoller, vreemd toch?

   (in antwoord op rene_g)

Reacties niet toegestaan