NSA tapt 1,8 miljoen Nederlanders af

De Amerikaanse geheime dienst NSA heeft het in slechts één maand tijd 1,8 miljoen telefoonnummers in Nederland af getapt.
Dat meldt technologiesite Tweakers.net, die een grafiek van het Duitse weekblad Spiegel heeft geïnterpreteerd. De telefoonnummers werden getapt tussen december 2012 en januari 2013. De cijfers van Der Spiegel hebben uitsluitend betrekking op de registratie van metadata: informatie over de gesprekken, maar niet de gesprekken zelf. Onder meer de gebelde telefoonnummers en de locaties waar mensen vandaan belden werden opgeslagen door de NSA. Het is niet bekend of en hoe vaak de NSA ook daadwerkelijk gesprekken heeft afgeluisterd. Ook is het onduidelijk hoeveel telefoonnummers in de maanden voor de genoemde periode zijn getapt. De SP stelde vanmorgen voor om Edward Snowden uit te nodigen voor een gesprek over afluisterpraktijken in de Tweede Kamer

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Nou, dan zal Timmermans die Amerikaanse ambassadeur wel stevig uitgefoeterd hebben…
  Laat die excuses maar komen yanks !!!

  • Heldoppantoffels

   Tja het is toch wat!? Zo kansloos die amerikanen en dat moeten bondgenoten zijn… Fijne vrienden heb je dan.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Als goede vrienden zou je elkaar ook op moeten durven wijzen wanneer je totaal doorslaat in angstgedrag en totale paranoia, maar blijkbaar durft onze regering dat niet… ook weer uit angst waarschijnlijk.
    Conclusie : de angst regeert.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
 2. Cervantis

  Met zulke “vrienden” heb je geen vijanden meer nodig….

Reacties niet toegestaan