Vrouwen onder elkaar

Overal is de zorg groot over de vraag of er wel genoeg vrouwen aan de top zitten. Zoiets wordt vervolgens onderzocht, de uitkomst is doorgaans 'nee' en daarna is het een kwestie van tijd en er zit een werkgroep om dit probleem bij de hoorns te vatten.
Zo ook in Groot-Brittannie.
Daar is ene Glenda Stone (foto) hoofd van de  door de overheid ingestelde 'task force for women in business.' Gisteren was ze onderwerp van gesprek tijdens een Londense rechtszitting. Het ging over de brute wijze waarop ze met haar personeel omgaat. Haar werkwijze is namelijk dermate dictatoriaal en intimiderend, dat menige collega is bezweken. 
Zelf bezwijkt Glenda Stone (42) in het geheel niet. Ze heeft ook nog een eigen headhuntersbedrijf, Aurora Gender Management, is dus de baas van de door de overheid bedachte Women’s Enterprise Task Force en bedacht in 2006 bovendien de jaarlijkse Where Women Want to Work Top 50.
Maar gisteren stonden dus 3 (voormalige) werknemers voor de rechter om te klagen hoe hardhandig mevrouw Stone wel niet te keer gaat op de werkvloer. Nagenoeg iedereen wordt afgebekt, vrouwen incluis.
Straks is het glazen plafond in Engeland weggebroken, maar blijken er weer andere obstakels te zijn... 

 

Bron(nen):   The Times