Exxen van Bram M. richten een gezelligheidsvereniging op

Eva Jinek is niet de eerste journaliste die voor  Bram Moskowicz viel (en haar baan kwijt raakte vanwege haar liefde) Menige dame, en vaak uit de journalistiek, ging haar voor. Twee van hen, Mirjam van den Broeke (ex-Quote en ex-Bram) en Femmetje de Wind (ex-hoofdredactrice Jackie en ex-Bram), hebben een boekje geschreven 'Wat wil de man?' met Bram als voorbeeld.
De dames  kunnen smakelijk vertellen (en dat doen ze in het boek en vandaag in De Pers) over Bram en de liefde. Dat hij altijd op tijd was bij hun afspraakjes in het Amstel Hotel, zijn favoriete liefdesnestje. Mirjam werd opgehaald in een Austin Martin. 'In mijn tijd was het een Ferrari,' verbetert Femmetje.
En beiden kennen de afloop van een affaire met Bram. Op een dag wordt het stil. Mirjam: "Zo eloquent als hij is in de rechtszaal, zo onhandig communiceert hij op persoonlijk vlak."
Althans onhandig vanuit de dames gezien. Op zeker moment laat hij  niets meer horen. Mirjam vond dat wel bijzonder, omdat hij echt gekozen had voor haar (moest alleen nog even scheiden).
De dames hebben een Facebooksite opgericht, voor de exen van Bram. Ze willen een gezelligheidsvereniging gaan vormen. Moet wel leuk zijn, denken ze. Allemaal leuke meiden en een stuk leuker dan autistische Bram, die alleen maar praat over Bram.

Ze halen ook wat herinneringen op aan die kleding die hij droeg. Zolang hij die aan had.
M: ‘Double breasted draagt hij. Kan eigenlijk niet meer, maar hij durft het aan.’

F: ‘Ja, met zo’n polsbandje van gevlochten olifantenhaar.’

M: ‘En een gouden Cartier-horloge met zo’n dun flubberbandje. Best vrouwelijk eigenlijk.’

F: ‘En een Hermès-riem. Gouden baleinen in het boordje.’

M: ‘Bij mij had-ie ook wel eens een Moncler-jekkertje aan, met Todjes eronder en zo’n hippe jeans met een Japanse wassing.

F: ‘De dim sum-variant.’
Het boek verschijnt morgen bij Prometheus, de Facebooksite vindt u onder de link.

Bron(nen):   Facebook: wat wil de man  De Pers