Californisch koppel overleed binnen twee weken na elkaar aan coronavirus, vrouw beviel nog van kind

Daniel en Davy Macias overleden binnen twee weken na elkaar aan het coronavirus. Davy beviel van hun vijfde kind terwijl ze aan de zuurstof lag. Het Zuid-Californische koppel was niet gevaccineerd.

Daniel (38) en Davy (37) waren anderhalf jaar lang heel voorzichtig geweest. Ze veegden deurklinken en andere oppervlakken af, ze douchten na het werk en lieten hun boodschappen thuis bezorgen, maar bij vaccineren hadden ze hun bedenkingen.

De moeder van Daniel zegt dat ze wel van plan waren een prik te halen, maar dat ze er nog verder onderzoek naar wilden doen. Volgens haar raakte het gezin besmet tijdens een bezoekje aan een indoor waterpark, dat het laatste uitje was voor de scholen weer begonnen.

Beide ouders werden zo ziek dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Davy, zelf verloskundige, was toen zeven maanden zwanger. Ze lag aan een zuurstofmachine toen haar kind met een keizersnee ter wereld kwam. Ze overleed op 26 augustus, nog voor ze de baby kon ontmoeten.

Daniel was bij kennis toen hij de geboorte van zijn dochter vernam. Hij kreeg nog foto's te zien, waarna hij minder dan twee weken later, op 9 september, ook aan het virus bezweek.

"Dit hadden we nooit verwacht," reageert de moeder van Daniel, Terry Macias, in tranen, tegen CNN. "Covid discrimineert niet. Het is een loterij en het kan iedereen gebeuren."

Bron(nen):   CNN