Veel abonnees gaan per direct meer betalen voor Netflix

De meeste Nederlandse abonnees van Netflix gaan per direct meer betalen. Een abonnee met een Standaard-account is 3 euro per maand meer kwijt, voor Premium moet voortaan 2 euro extra worden betaald. Alleen voor het 'basic'-abonnement blijft de prijs gelijk, meldt het bedrijf op de eigen website.

Het verschil in de abonnementen zit vooral in de beeldkwaliteit. Iemand met een Standaard-abonnement krijgt de content in HD-beeldkwaliteit, Premium-abonnees kunnen de programma's in 4K-kwaliteit zien. Een basic-abonnement heeft een minder hoge kwaliteit. Ook kunnen in dat geval niet meerdere mensen op één account inloggen, wat bij Standaard en Premium wel het geval is.

Een basic-abonnee blijft 7,99 euro per maand betalen. Een Standaard-abonnement gaat nu 13,99 euro kosten, Premium wordt verhoogd tot 15,99 euro per maand.

Het is de eerste keer in vier jaar tijd dat Netflix de prijzen verhoogt. De hogere prijzen gelden niet alleen voor nieuwe abonnees, bestaande klanten krijgen per direct een hogere factuur in de bus.