Horeca: “We gaan helemaal niet dicht om 19.00 uur”

Vooralsnog accepteert de horeca de aangekondigde coronamaatregelen niet. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) steunt ondernemers die zaterdag niet om 19 uur dichtgaan.

Directeur Dirk Beljaarts van de koepel zegt in samenspraak met KHN-voorzitter Robèr Willemsen 'alle begrip’ te hebben voor horecaondernemers die open blijven. "Na twintig maanden falend overheidsbeleid is het draagvlak bij KHN en ondernemers tot het nulpunt gedaald. We accepteren niet dat er nóg meer maatregelen over de sector worden afgekondigd."

De branchevereniging zegt dat 'de grens van het betamelijke' is bereikt. "De financiële rek is er echt uit. De aangekondigde steun tijdens eerdere lockdowns is nooit tot 100 procent schadevergoeding gekomen."

Tot nu volgde de branchevereniging de lijn van de overheid. Voor het eerst wordt daarvan afgestapt. "Terwijl de horeca veilige plekken biedt, wordt de rekening van het falende kabinetsbeleid opnieuw bij het MKB en onze leden gelegd”, aldus Beljaarts.

"Er was twintig maanden de tijd om de zorgcapaciteit uit te breiden en het zorgpersoneel fatsoenlijk te belonen en waarderen voor het verrichte werk. En waarom loopt Nederland achteraan in Europa bij het zetten van een boosterprik," vraagt hij zich nog af.