Haaksbergen in diepe rouw na dood van Bram (12)

In het Twentse Haaksbergen is de dood van Bram, gedood door een explosie met een klaphamer, hard aangekomen.

Volgens Tubantia is Bram gedood en zijn  vriendje Robbin (11) zwaar gewond door stukken metaal die door de ontploffing als granaatscherven rond vlogen. Eén stuk raakte Bram op zijn borst; hij heeft het niet overleefd.

Tubantia: Vaststaat dat er iets vreselijk is misgegaan met een zogenaamde klaphamer, waarbij meestal een mengsel van zwavel en natriumchloraat wordt gebruikt. Dat wordt op een metalen schaal gelegd en wordt er met de hamer op geslagen zodat er een explosie volgt. De metalen schaal is vrijwel zeker uiteengereten, waarbij de metaaldelen als granaatscherven rond vlogen en de beide tieners geraakt werden. Het mag een klein wonder heten dat er niet meer gewonden zijn gevallen. 

De 12-jarige Bram bezweek kort na aankomst in het ziekenhuis aan zijn zware verwondingen aan de borststreek. Robbin raakte ernstig gewond aan zijn onderbenen. Hij zal voorlopig nog in het ziekenhuis moeten blijven, waarna hem een lange revalidatie wacht.

De man die verdacht wordt van het bedienen van de klaphamer zit nog vast. Volgens een woordvoerder van de politie zit hij in beperkingen, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Hij wordt verdacht van dood door schuld.

Bron(nen):   Tubantia