UFO-documenten Pentagon: ‘Stralingswonden, onzichtbaarheidsmantels en een onverklaarbare zwangerschap’

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een groot aantal documenten vrijgegeven van het Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP). Dit bevat onder andere verslagen van ontmoetingen van burgers met UFO's en de gevolgen daarvan.

De Britse tabloid The Sun kreeg de documenten - maar liefst 1.574 pagina’s - toegestuurd vanwege een Freedom of Information Act-verzoek. Het AATIP liep van 2007 tot 2012 en kwam pas in 2017 in de openbaarheid vanwege vrijgekomen beelden van een ongeïdentificeerd vliegtuig dat zich op schier onmogelijke wijze voortbewoog.

In de documenten staan verhalen over de biologische effecten van UFO-waarnemingen op het menselijk lichaam. Waarnemers vertoonden brand- of stralingswonden en schade aan het zenuwstelsel en de hersenen, mogelijk veroorzaakt door de elektromagnetische aandrijving van de ruimtevaartuigen. Dit zou een “bedreiging voor de belangen van de Verenigde Staten kunnen zijn”, klinkt het.

Daarnaast zouden de documenten studies bevatten over onderzoek naar onzichtbaarheidsmantels en de verkenning en kolonisatie van de ruimte.

Helemaal bizar wordt het in documentatie die is bijgevoegd van pseudowetenschappelijke club MUFON, waarin wordt gesproken over 'onverklaarbare zwangerschappen', ontvoeringen, levitatie, teleportatie en telepathie.

The Sun heeft nog niet alle documenten bekendgemaakt. Het is onduidelijk hoe de screening van de geïnterviewden in de documenten tot stand is gekomen. Ook wordt MUFON als controversieel beschouwd. Wel luidt de conclusie dat er voldoende bewijs is “om een hypothese te ondersteunen dat sommige geavanceerde systemen al in gebruik zijn en ondoorzichtig zijn voor de VS om ze volledig te begrijpen.”

Bron(nen):   Live Science